Toto Wolff: Vasseur verdient succes bij Ferrari

Toto Wolff 2023

Toto Wolff zegt dat het succes dat Ferrari heeft behaald in Australië volkomen terecht is. Volgens de Oostenrijker verdient de teambaas Frédéric Vasseur alle lof voor de stijgende lijn die 'zijn' Ferrari heeft ingezet.

Mooi succes in Australië

Voor de meeste Nederlanders zal het vreemd aanhoren, maar de teambaas van Mercedes kan wel degelijk positief zijn over collega's. Na de race in Australië herinnert Toto Wolff iedereen er aan hoe Ferrari-teambaas Fred Vasseur een jaar geleden in een moeilijke positie zat. Wolff en Vasseur hebben al lange tijd een goede relatie en zijn zelfs vrienden. "Ik ben oprecht blij voor Ferrari", zegt Wolff. "Na al het harde werk verdient Fred dit succes. Het zijn niet de makkelijkste twaalf maanden van zijn leven geweest. Hij stond onder enorme druk vanuit heel Italië, maar dit jaar heeft hij een 1-2 behaald en dat is fantastisch. Ook voor Carlos na een paar moeilijke weken, is dit fantastisch."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Sainz naar Mercedes?

Ondertussen kende het Mercedes van Wolff een dubbele uitvalbeurt in Melbourne. Met Hamilton naar Ferrari voor 2025, zoekt Sainz een nieuw zitje en de Spanjaard wordt vaak gelinkt aan Mercedes. "De potentiële kandidaten die zich aandienen of ons aanspreken, hebben stuk voor stuk hun sterke punten. Het is echt een puzzel, want er is niet een kandidaat die er met kop en schouders bovenuit steekt, waardoor de keuze voor een ander vanzelfsprekend wordt", zo laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Alle opties open

Naast Sainz circuleren ook namen als Max Verstappen, vanwege de onrust bij Red Bull, Alexander Albon en Mercedes-protegé Kimi Antonelli rond, als mogelijke vervangers voor Hamilton. "We zijn er mee bezig. We houden verschillende opties open. Sommigen van deze jongens zullen wellicht elders een contract tekenen. Ik blijf scherp en houd mijn opties open."

 

Lees ook: Mercedes komt achter reden waarom het moeizaam gaat

Lees ook: Williams geeft een update over het chassis van Albon

Lees ook: Daniel Ricciardo ontevreden met zijn moeilijke seizoensstart

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden