Mercedes komt achter reden waarom het moeizaam gaat

door Jesse Janssen
toto wolff lewis hamilton

Mercedes kent een wat moeizame start dit seizoen. Gelukkig voor het Duitse team zijn ze er nu achter waarom de auto minder hard gaat dan hij zou moeten. Volgens James Allison is het nu duidelijk wat er fout gaat.

De technisch directeur voor de Duitse renstal zegt dat de eerste drie races door middel van trends laten zien wat er mis is. Verbetering is hard nodig, het is het team namelijk nog niet gelukt om dit seizoen hoger te eindigen dan een vijfde plek. Na een dubbele uitvalbeurt in Australië staat het team 29 punten achter McLaren. Het team met als coureurs Norris en Piastri staat derde. Vooral de high-speed corners zijn een probleem voor Mercedes.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Warmte grootste boosdoener

"We zien de laatste tijd een patroon. Als we daar iets uit kunnen halen is de meest waarschijnlijke oorzaak de warmte", zegt Allison. Dit probleem heeft het meeste met de banden te maken: "Onze performance daalt als de baan warm is en als de dag op zijn warmste punt is, waardoor de temperatuur van de banden ook stijgt." Volgens de technisch directeur moet Mercedes volledig gebruik maken van de hulp die de setup aan de auto kan geven. Daarnaast moet het team beter de temperatuur in de auto balanceren. 

 

Lees ook: Williams geeft update over chassis Albon

Lees ook: Ricciardo ontevreden met seizoensstart

Lees ook: Wordt Max Verstappen de vervanger van Lewis Hamilton?

door Jesse Janssen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden