Wordt Max Verstappen de vervanger van Lewis Hamilton?

door Elvira Kieboom
Max Verstappen Red Bull Racing Abu Dhabi GP 2023

Aan het einde van 2024 eindigen er veel contracten van de coureurs. Dit betekent dat er waarschijnlijk heel wat gewisseld gaat worden. Eén van de grootste coureur wissels is toch wel die van Lewis Hamilton naar Ferrari. Er is nu dus een plek vrij bij Mercedes voor 2025. Maar wie zal die plek gaan invullen?

Wolff in afwachting van Max

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat in een interview met Fox Sports Australië weten dat hij nog geen contract met een andere coureur gaat tekenen tot hij weet wat Max gaat doen. Wolff verwacht niet dat zijn team gelijk een stuk beter wordt als hij Vertappen tekent. “Hij is buitengewoon, maar we zouden hem dan een lastig bestuurbare auto geven.” Verder geeft Wolff aan geen haast te hebben met het zoeken van een vervanger. “Ik wil nu tijd nemen. We zijn nu het enige top team met een vrije plek, tenzij Max besluit om weg te gaan. Dan is ook onze plek niet meer beschikbaar.” Er zijn op dit moment meerdere opties voor Wolff. Wel verwacht hij richting de zomer een besluit te maken.

Max kwam al eerder in aanmerking

Wolff had al eerder de mogelijkheid om Verstappen te laten tekenen bij Mercedes. Dit was al voordat Max een contract kreeg bij Red Bull. “Ik had hem in de Formule 3 gezien en hij was erg goed”, vertelt Wolff. Max was samen met zijn vader naar het huis van Wolff in Wenen gegaan. Wolff gaf toen der tijd de optie voor een betaald plekje in Formule 2 en de zekerheid voor een Formule 1 plek in het jaar erna. Echter had Red Bull toen al een plekje voor Verstappen als vervanging voor Daniil Kvyat. Max en zijn vader zijn uiteindelijk daarvoor gegaan.

Verdere opties

Een andere optie voor Mercedes en Wolff zal de 17-jarige Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli zijn. Wolff zegt zelf het volgende over de jonge coureur: “Ik wil hem geen extra druk opleggen, maar hij kan één van de grootste worden. Maar we willen hem ook niet te vroeg in het diepe gooien door hem op 17-jarige leeftijd in de F1 te zetten. Er zijn meerdere opties. Je hebt de zeer spannende Fernando, en Carlos is ook erg goed. Er zijn er dus wel een aantal.” Op de vraag of Verstappen zijn nummer één op het lijstje is, antwoordt Wolff: "Ja. Je ziet hoe hij presteert. Maar ik zou de anderen niet uitsluiten."

 

 

Lees ook: Helmut Marko ontkent geruchten ultimatum Ricciardo 

Lees ook: Aston Martin niet in beroep tegen penalty Alonso

Lees ook: Vettel na test in Porsche 963 HYPERCAR: "Het was even wennen"

door Elvira Kieboom

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden