Helmut Marko ontkent geruchten ultimatum Ricciardo

door Jelle Boon
1920x1080-Helmut-Marko-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-2018

Maandag kwam vanuit Nieuw-Zeeland een gerucht dat beweerde dat Daniël Ricciardo zijn positie in de Formule 1 in gevaar zou zijn. De Australische zou volgens dit gerucht zijn stoeltje verliezen zodra hij niet presteert in de komende twee races. Helmut Marko ontkent dit gerucht over het ultimatum in een gesprek met Motorsport-Total.com.

De komende twee races zullen beide plaatsvinden in Azië, namelijk in Japan en China. The New Zealand Herald publiceerde maandag dat als Daniël Ricciardo niet zou presteren, zijn stoeltje overgenomen zou worden door hun landelijke held Liam Lawson. "Als Ricciardo zijn plek verliest, zal Liam Lawson vanaf Miami voor de Racing Bulls rijden. Voorlopig lijkt het erop dat hij dan tot het einde van het seizoen daar zal rijden", zo schrijft The New Zealand Herald.

daniel ricciardo

Red Bull Content Pool (Getty Images)

Marko: "Dit verhaal is onzin"

In een gesprek met Motorsport-Total.com verwijst Helmut Marko het verhaal uit Nieuw-Zeeland naar het rijk van de fabels. Hij benadrukt dat er geen ultimatum is voor Ricciardo en vermoedt dat de speculatie mogelijk is veroorzaakt door het feit dat Ricciardo de eerste vrije training van de GP van Japan moet overslaan. De Japanse coureur Ayunu Iwasa zal namelijk zijn auto de eerste training van zijn thuis-GP besturen. Racing Bulls doet dit zodat zij tenminste één sessie hebben waarbij twee Japanners in actie zullen komen, omdat de Grand Prix verreden wordt op de thuisbasis van motorfabrikant Honda. Dat Iwasa zou rijden stond naar verluidt al langer op de planning en heeft dus niets met de prestaties van Daniël Ricciardo te maken.

 

Zie ook: Aston Martin niet in beroep tegen penalty Alonso

Zie ook: Vettel na test in Porsche 963 Hypercar: "Het was even wennen"

Zie ook: Ocon: "Tear-off koste ons mogelijke punten in Melbourne"

door Jelle Boon

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden