Ocon: "Tear-off koste ons mogelijke punten in Melbourne"

Ocon auto Australië (2)

Esteban Ocon denkt dat hij kans had om punten te scoren in de Grand Prix van Australië. Volgens Ocon zorgde een tear-off ervoor dat die kans op punten aan hem voorbij ging. Alpine staat na de race in Melbourne nog steeds op 0 punten.

Esteban Ocon maakte al na negen ronden zijn eerste pitstop. Na de pitstop was hij in gevecht rondom de tiende plek met Alex Albon, die elfde werd en beide Haas-coureurs, die beiden uiteindelijk in de punten finishten. Vlak na de eerste pitstop kwam er echter een tear-off van een andere coureur in de brake duct van de Fransman. Hierdoor begonnen de remmen te oververhitten en moest Ocon zeven rondes na zijn eerste pitstop alweer een ongepland bezoekje aan de pitstraat brengen om de tear-off te verwijderen. Deze pitstop was te vroeg om de race mee uit te rijden, er moest dus nog een derde pitstop komen, terwijl de rest van de gefinishte coureurs maar twee stops nodig hadden. De Alpine-coureur finishte uiteindelijk als zestiende en laatste van de gefinishte coureurs. 

Ondanks het teleurstellende resultaat waren er volgens Ocon punten mogelijk. "Voor de tear-off was ik met Magnussen en Albon in gevecht en reed ik voor Hülkenberg", zei de Fransman tegenover Autosport.com. We waren aan het vechten voor mogelijke punten, ik denk dat we tussen de negende en elfde plek hadden kunnen finishen. Helaas zullen we nooit de uitkomst weten, maar het was een interessante race." De tear-off was niet het enige probleem wat Ocon ondervond tijdens de race in Melbourne. "Ik had ook problemen met de radio-communicatie vanaf ronde 30. Het leek alsof de Wifi heel slecht was, de radio haperde constant. Er ging dus best wat fout", aldus de Fransman.

 

Ocon in gevecht in Australië

Foto: Alpine Media Pool
 

Toch positiviteit bij Ocon

Het resultaat mocht er dan niet zijn, maar Esteban Ocon haalt toch positiviteit uit het raceweekend in Melbourne. "Ik denk dat dit onze sterkste race van het seizoen was", vertelde de Alpine-coureur. "Dat betekent dat we de goede richting opgaan. Vergeleken met de eerste twee races van het seizoen is het zeker een verbetering, de auto voelde ook beter aan. Het was zeker niet het geval dat deze baan ons meer lag, maar we hadden de setup van de auto gewoon veel beter voor elkaar." 

 

Lees ook: Alexander Albon: "Gemiste kans dat we geen punten hebben"

Lees ook: Iwasa gaat vrije training in Japan rijden voor Visa RB

Lees ook: Haas optimistisch voor de toekomst: "Het is erg bemoedigend"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden