Alexander Albon: "Gemiste kans dat we geen punten hebben"

Alexander albon australie 2024 auto - sargent

Alex Albon zegt dat hij teleurgesteld is na de Grand Prix van Australië. Na een veelbesproken weekend voor Williams had hij na de uitvalbeurten van een Mercedes en Verstappen op meer gehoopt.

De race in Melbourne bleek een enorme kans te zijn voor de onderste vijf teams van de F1, die normaal gesproken hoogstens als elfde zouden eindigen op basis van snelheid. Tussen de races in Bahrein en Saoedi-Arabië slaagde alleen Haas erin om een ​​enkel punt te scoren in Jeddah. Na de uitvalbeurten van Max Verstappen van Red Bull en beide Mercedes-auto's van Lewis Hamilton en George Russell, opende zich een kans voor punten voor de onderste vijf teams.

Lege handen

RB's-Cash App Yuki Tsunoda benutte de pech van Hamilton en Verstappen volledig, door als achtste te eindigen, wat zevende werd na de post-race straf van Aston Martin-coureur Fernando Alonso. Beide Haas-auto's van Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen vulden de top 10 aan, waardoor Williams, Alpine en Sauber met lege handen achterbleven na de race.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Williams Racing (@williamsracing)

Zwaar weekend in Australië

Het ontbreken van beloning in de vorm van punten is opnieuw een harde klap voor Williams nadat, ze slechts één auto hadden ingezet in de Grand Prix. "Het is een zwaar weekend geweest voor ons allemaal bij Williams", voegde hij eraan toe. "Ik denk dat we op sommige manieren behoorlijk goed hebben gevochten, gezien alles wat er is gebeurd."

Gemiste kans

Een gemiste kans volgens de Thaise-rijder. "Het is behoorlijk frustrerend geweest omdat onze rivalen punten hebben gescoord",verzuchtte hij. "We hebben dit soort races nodig waarin drie van de top teams uitvallen. Je moet daarop inspelen en helaas hebben we dat niet gedaan. Onze snelheid op de baan viel tegen, telkens wanneer ik het tempo van de auto's om me heen moest bijhouden, versleten en vernietigden mijn banden. Als ik mijn eigen tempo kon rijden, was alles okay, maar helaas ontbrak het ons aan ongeveer drie en een halve tiende van het tempo." 

 

Lees ook: Iwasa gaat vrije training in Japan rijden voor Visa RB

Lees ook: Jeroen Mul in F1 aan Tafel over crash Russell: “Ouderwetse truc van Alonso”

Lees ook: Haas optimistisch voor de toekomst: "Het is erg bemoedigend"

 

 

 

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden