Iwasa gaat vrije training in Japan rijden voor Visa RB

door Shakyra van den Heuvel
VISA CASH APP RB

Tijdens de eerste vrije training in Japan zal Ayumu Iwasa eenmalig het stoeltje overnemen van Daniel Ricciardo. Hiermee voldoet het team van Visa RB aan de eerste verplichte rookie-test van dit jaar. Voor Iwasa zal het bijzonder worden, aangezien het in zijn eigen thuisland zal zijn. 

Voor het eerst sinds 2009 zullen er weer twee Japanners op de grid staan. Toendertijd waren het Kamui Kobayashi en Kazuki Nakajima die het Aziatische land mochten vertegenwoordigen. "Ik ben erg blij dat ik kan deelnemen aan een officiële F1-sessie in mijn thuisland. Daarbij kan ik niet wachten om de eerste stap te kunnen zetten in de richting van het verwezenlijken van mijn droom: races winnen en de wereldtitel meerdere keren veroveren in de Formule 1, de meest prestigieuze raceklasse ter wereld", aldus Iwasa in een officieel statement van het team. In 2023 mocht hij al een keer eerder in actie komen voor toen nog AlphaTauri. In Abu Dhabi heeft hij tijdens de eerste vrije training een goede indruk achtergelaten op huidig teambaas Laurent Mekies. "Sindsdien heeft hij veel waardevol werk verricht in onze simulator, waaronder het bieden van live race-ondersteuning."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Carrière Iwasa

Inmiddels heeft Iwasa een rijke carrière en wist hij verschillende overwinningen binnen te halen. Dit jaar doet hij mee aan de Japanse Super Formula-raceklasse. In 2020 heeft hij het Franse F4-kampioenschap gewonnen waardoor hij een contract heeft gekregen in de Formule 3. Uiteindelijk is hij twee jaar actief geweest in de Formule 2 en heeft hij daar drie overwinningen behaald. In het begin van 2021 werd hij gecontracteerd als een Red Bull-junior. In die tijd heeft hij veel simulatorwerk gedaan en heeft hij een eerste vrije training gereden. Door zijn tweede vrije training te rijden voor het team van Visa RB, zal hij weer extra ervaring kunnen opdoen voor in de toekomst. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Remtrommel nekt Verstappen

Lees ook: Positie Ricciardo verder onder druk na matige thuisrace

Lees ook: Haas optimistisch voor de toekomst: "Het is erg bemoedigend"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden