Haas optimistisch voor de toekomst: "Het is erg bemoedigend"

door Shakyra van den Heuvel
Haas SA

Het was een positief weekend voor het team van Haas. Beide coureurs wisten binnen de top-10 te eindigen en daarmee punten te halen. Na een lastige kwalificatie, hadden ze een sterke race en kijken ze positief naar de toekomst. 

Het team van Haas had afgelopen raceweekend een moeilijke kwalificatie waardoor beide coureurs in de achterhoede van het veld moesten starten. Hülkenberg moest vanaf P16 starten en Magnussen vanaf P14 vanwege de afgepakte tijd van Ricciardo. Gedurende de race moesten beide coureurs flink aan de bak om nog een aantal punten te kunnen scoren voor het team. Hülkenberg heeft goed kunnen profiteren van de uitvalbeurt van Lewis Hamilton die een virtual safetycar veroorzaakte. "Natuurlijk hielp de eerste VSC mij, dus het was een goedkope pitstop", aldus Hülkenberg na afloop in Australië. Ook Magnussen had een goede snelheid en wist goed gebruik te maken van de uitvalbeurt van Russell. Op de baan kon hij Albon inhalen en dankzij Russell wist hij het laatste punt van de top-10 binnen te halen. 

Haas coureurs 2024

Foto: Haas F1 Team Media

Positiviteit naar de toekomst 

Dankzij deze race in Australië zijn beide Haas-coureurs positief ingesteld voor de toekomst. "Ik vind het bemoedigender dat de auto vandaag in de race beter aanvoelde dan gisteren tijdens één ronde in de kwalificatie, dus dat was vorig jaar duidelijk heel anders. Maar het is nog vroeg, we moeten nog een paar circuits zien." Ook Magnussen is tevreden met het afgelopen raceweekend. "We hebben beide auto's in de punten, wederom goed teamwerk." Na het vertrek van Guenther Steiner lijkt Haas de goede kant op te gaan en wisten ze al een aantal punten te scoren in de afgelopen drie Grands Prix. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Remtrommel nekt Verstappen

Lees ook: Positie Ricciardo verder onder druk na matige thuisrace

Lees ook: Gemixte resultaten voor VCARB

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden