Vettel na test in Porsche 963 Hypercar: "Het was even wennen"

Porsche auto Vettel

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zijn eerste kilometers gemaakt in de Porsche 963. Dit deed hij op het Spaanse circuit MotorLand Aragon. De test in Aragon is een deel van de voorbereidingen van Porsche op de 24 uur van Le Mans. 

Vettel reed voorafgaand aan de test in Aragon al op de simulator en op het eigen circuit van Porsche in Weissach. De 53-voudig racewinnaar reed in totaal 118 rondes tijdens de test. "Het was erg leuk om de Porsche 963 te mogen rijden hier op het circuit hier in Aragon", vertelt Vettel. "Het was wel even wennen en het duurde even voordat ik het ritme te pakken had. Het is zo anders rijden, omdat er nu een dak boven je hoofdzit. Bovendien is het een zwaardere auto en heb je andere banden. Gelukkig waren de fabrieksrijders van Porsche erg behulpzaam en legden mij uit waaraan ik moest wennen. Dat maakte het makkelijker voor mij."

Na zijn afscheid in de Formule 1 aan het eind van 2022 heeft de Duitser niet meer zoveel geracet. Hoewel het WEC en de 24 uur van Le Mans een optie blijven, staat er na de test geen gevolg gepland met Porsche. "Ik hou andere raceklasses ook in de gaten en ik ken veel rijders uit de WEC en Le Mans. Op een bepaald moment was ik zo nieuwsgierig dat ik het zelf wilde proberen. Porsche gaf me de gelegenheid om de huidige Hypercar aan de tand te voelen. Ik had na de simulatorsessie en de roll-out in Weissach al een goed gevoel", aldus Vettel over de test met Porsche. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home of Porsche Motorsport (@porsche.motorsport)

 

Tevredenheid bij Porsche

Jonathan Diuguid, Managing Director van Porsche Penske Motorsport, is erg tevreden met Sebastian Vettel. "De aanwezigheid van Vettel is een unieke kans voor het team", vertelt hij. "Hij is een viervoudig wereldkampioen. Hij heeft veel ervaring met hybridesystemen en high performance raceauto's. Zijn frisse andere blik op waar de auto staat en de feedback die hij geeft is een unieke kans. Wij zijn erg blij met hem en hij kwam met een glimlach de auto uit dus dat is mooi."

Waarom Aragon een goed circuit is om op te testen zei Diuguid het volgende over: "Aragon is een van de weinige circuits in Europa waar we de klok rond kunnen rijden. Dat geeft ons de gelegenheid om 36 uur achter elkaar te rijden in voorbereiding op Le Mans. Het heeft een vrij lang recht stuk waar we snelheden van meer dan 300 kilometer per uur halen, net zoals op Le Mans."

 

Lees ook: Ocon: "Tear-off koste ons mogelijke punten in Melbourne"

Lees ook: Alexander Albon: "Gemiste kans dat we geen punten hebben"

Lees ook: Iwasa gaat vrije training in Japan rijden voor Visa RB

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden