Aston Martin niet in beroep tegen penalty Alonso

GP2403_042605AM1T0948

Aston Martin gaat niet in beroep tegen de penalty van twintig seconden die Fernando Alonso kreeg voor de crash van George Russell tijdens de GP van Australië. De Spaanse coureur zakte hierdoor in de eindstand terug van de zesde naar de achtste plaats.

In ronde 57 remde Alonso bij het naderen van bocht zes aanzienlijk eerder dan normaal, volgens de FIA. Dit leidde tot een verlies aan downforce bij Russell, die vlak achter de tweevoudig wereldkampioen reed. Zonder direct contact tussen de twee, verloor de Mercedes-coureur de controle over zijn W15, crashte tegen de vangrails en kwam midden op het circuit terecht.

Na afloop van de race in Melbourne werd Alonso bestraft vanwege 'potentieel gevaarlijk' rijgedrag en moest het bekopen met een fikse straf van twintig seconden en drie punten op zijn licentie. 

Moeilijk te accepteren

Aston Martin teambaas Mike Krack laat in een post op social media weten dat het team opgelucht is dat Russell ongedeerd na de crash is weggelopen.

De Luxemburger verdedigde Alonso echter krachtig en noemt de straf onterecht, maar merkt op dat er geen bewijs was om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit. "Ik wil nogmaals benadrukken dat we volledig achter Fernando staan, die de meest ervaren coureur in de Formule 1 is, met meer racedeelnames dan wie dan ook, meer dan 20 jaar ervaring heeft en meerdere keren wereldkampioen is geweest in verschillende categorieën."

"Het was moeilijk te accepteren om een straf van 20 seconden te krijgen zonder contact met de volgende auto, maar we moeten de beslissing accepteren. We hebben ons best gedaan, maar zonder nieuw bewijs zijn we niet in staat om een herziening aan te vragen."

Lees ook: Vettel na test in Porsche 963 Hypercar: "Het was even wennen"

Lees ook: Ocon: "Tear-off koste ons mogelijke punten in Melbourne"

Lees ook: Alexander Albon: "Gemiste kans dat we geen punten hebben"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden