Daniel Ricciardo ontevreden met zijn moeilijke seizoensstart

door Shakyra van den Heuvel
VISA CASH APP RB

Daniel Ricciardo heeft een lastige seizoensstart en wist nog niet in de top-10 te eindigen. In het afgelopen seizoen wist hij na zijn return nog een aantal mooie resultaten neer te zetten voor het team. Nu heeft hij moeite om zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te verslaan en erkent hij deze moeilijke start. 

De Australiër zelf had graag ook een betere start van zijn nieuwe seizoen gezien. In de afgelopen drie Grands Prix wist hij nog geen enkel punt te behalen en heeft hij problemen met de snelheid van zijn teamgenoot. Door deze mindere start beginnen enige twijfels toe te slaan bij Ricciardo. "Ik had niet verwacht dat het seizoen zo zou beginnen. Ik heb nu een volledige voorbereiding gedraaid, plus de races van vorig jaar. Ik had echt verwacht dat we sterker uit de startblokken zouden komen", aldus Ricciardo bij Motorsport.com. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda wist tijdens de Grand Prix van Australië op P7 te eindigen waarmee hij zes punten heeft gescoord voor het team. Ook in de kwalificatie was de Japanner flink sneller. 

Daniel Ricciardo kwalificatie Mexico 2023

Foto: Red Bull Content Pool

Geruchten

Door de tegenvallende resultaten van Ricciardo draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Zo zou er een ultimatum gesteld zijn voor hem om goede resultaten neer te zetten. In het vorige seizoen is Ricciardo een aantal races vervangen door Liam Lawson. Hij wist een uitstekende indruk achter te laten door zijn eerste WK-punten binnen te halen. Nu gaan de geruchten dat hij mogelijk het stoeltje van Ricciardo gaat overnemen. Ricciardo is zelf ook verbaasd over deze moeilijke start. “Ik begrijp niet waarom het niet gaat. Niet alleen ik, maar meerdere mensen. Het belangrijkste is dat ik op het juiste pad blijf. Het is niet zo dat mijn hoofd volloopt met allemaal onzin of iets dergelijks. Ik laat al die geruchten en afleiding niet toe."

Lees ook: Helmut Marko ontkent geruchten ultimatum Ricciardo 

Lees ook: Aston Martin niet in beroep tegen penalty Alonso

Lees ook: Vettel na test in Porsche 963 HYPERCAR: "Het was even wennen"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden