Williams geeft een update over het chassis van Albon

door Shakyra van den Heuvel
Alexander albon australie 2024 auto - sargent

Williams-teambaas James Vowles heeft inmiddels een update gegeven over het beschadigde chassis van Albon. In de afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de reparatie zodat deze weer gebruikt kan worden in Japan. Volgens Vowles is dit zeker mogelijk en gaat hij ook in op wat er de afgelopen dagen is gebeurd op de fabriek. 

Tijdens de eerste vrije training in Australië maakte Alex Albon een harde klapper in de muur waardoor zijn chassis zodanig beschadigd is geraakt, dat hij niet meer gebruikt kon worden. Williams heeft dat weekend de keuze gemaakt om geen extra chassis mee te nemen richting Australië. Hierdoor werd de auto van Logan Sargeant aan Alex Albon gegeven omdat volgens Vowles daarmee de kans op punten reëler was. Het was nog maar de vraag of het team het chassis op tijd zouden klaarkrijgen voor Japan, maar dit blijkt nu het geval. "We zitten in een goede positie om het chassis vroeg genoeg klaar te hebben voor Suzuka", aldus de teambaas tegenover Racingnews365. Williams heeft ervoor gekozen om op een later moment een reservechassis te maken en mee te nemen naar de circuits. "Het oorspronkelijke plan voor de start van het seizoen was om, zoals je zou verwachten, drie chassis in het eerste raceweekend te hebben. Dat ging langzaam naar het derde raceweekend toe, omdat er steeds meer vertragingen ontstonden. Sindsdien, en vooral met het werk aan het tweede chassis, heeft dat opnieuw wat vertraging opgeleverd. Maar we zullen snel een reservechassis hebben."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Updates

Het team van Williams is ook druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe updates voor beide auto's. Volgens Vowles gaan de updates niet lijden onder het probleem met het chassis. “De updates komen gewoon in Japan. Dat is het positieve bericht.” Dat er nieuwe updates komen voor Williams is een goed teken. Tijdens de race hebben ze een goede snelheid en zijn vaak dichtbij punten. Door dingen verder te ontwikkelen wordt de kans op punten steeds groter. 

Lees ook: Ocon: "Tear-off koste ons mogelijke punten in Melbourne"

Lees ook: Alexander Albon: "Gemiste kans dat we geen punten hebben"

Lees ook: Iwasa gaat vrije training in Japan rijden voor Visa RB

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden