Toto Wolff is toch aanwezig bij de Grand Prix in Japan

door Elvira Kieboom
Mercedes George Russell Kwalificatie 2024 Saoedi Arabie

Mercedes teambaas Toto Wolff zal dit weekend toch aanwezig zijn bij de Grand Prix van Japan in Suzuka. Door de slechte seizoensstart van het team wist Wolff zijn agenda toch nog vrij te maken. Dat Mercedes niet is waar zij verwacht hadden te zijn lijkt hiermee te worden bevestigd.

 

Wolff is er toch bij

Toto Wolff zal toch aanwezig zijn bij de Grand Prix in Suzuka dit weekend laat Sky Sports weten. Tijdens de race in Australië werd al bekend gemaakt dat Wolff afwezig zou zijn tijdens het race weekend in Japan. Dit doordat hij 24 uur voor de race al een volle agenda had. Het is overigens niet gek dat Wolff niet aanwezig zal zijn bij alle races. Dit aangezien er dit jaar 24 races zijn, wat vrij veel is in vergelijking met voorgaande jaren. Ook zijn er meerdere teams die op dit moment hun persoon wisselt. Dit doen ze om de gezondheid van hun personeel te beschermen. Naast teambaas is Wolff ook CEO van het Formule 1 team en is hij de directeur van Mercedes-motorsport. Hij heeft dus ook buiten de races extra verantwoordelijkheden. Hierdoor staat zijn agenda al snel vol en zal hij dus niet bij elke Grand Prix aanwezig zijn dit jaar. Toch wist hij tijd vrij te maken om bij het team te zijn.

 

Vierde plek voor Mercedes 

Het seizoen begint moeizaam voor Mercedes. Op dit moment staan ze vierde in het wereldkampioenschap. Dit is onlangs dat het goed klinkt een flinke tegenvaller voor het team dat al meerdere kampioenschappen op de eerste plek eindigde. Afgelopen race in Australië eindigden zowel Hamilton als Russell met een DNF. Hamilton stopte vrij vroeg in de race door een probleem met zijn auto. En Russell crashte en belandde in het midden van de baan. Tijdens de andere races hadden de coureurs ook al een aantal problemen met hun auto. Dit is een flinke stap achteruit voor het team en het is dus niet raar dat Wolff heeft besloten om toch aanwezig te zijn bij de race in Japan.

 

“We hebben een natuurkundig probleem”

Mercedes heeft van 2014 tot 2021 achter elkaar in totaal 8 constructeurstitels gewonnen. Maar sinds de nieuwe ontwerpregels in 2022 heeft het team maar 1 race gewonnen. “We hebben een natuurkundig probleem, geen filosofisch of organisatorisch probleem”, vertelt Wolff aan Sky Sport. “Het is gewoon dat we sommige gedragingen van de auto niet begrijpen, die we in het verleden wel begrepen zouden hebben.”

 

Lees ook: Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

Lees ook: F1 aan Tafel: "Adrian Newey blijft bij Red Bull"

Lees ook: Sainz: "Ferrari heeft een update nodig om het gat te dichten"

door Elvira Kieboom

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden