F1 aan Tafel: "Adrian Newey blijft bij Red Bull"

door Tim Koenders
Podcast formule 1 aan tafel voorbeschouwing grand prix van Japan

Gaat Adrian Newey naar Aston Martin? Moet Daniel Riccardo vrezen voor zijn stoeltje? Baalt Sainz na zijn overwinning nog meer van de komst van Hamilton? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Tijdens het weekend in Saoedi-Arabië zou Lawrence Stroll Adrian Newey een aanbieding hebben gedaan. Aston Martin zou de ontwerper van Red Bull Racing erg graag aan het team toe willen voegen. Voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep ziet de overstap niet gebeuren. “Red Bull kan absoluut niet zonder Newey. Maar Newey kan ook niet zonder Red Bull. Die blijven tot de dood bij elkaar. Ik denk dat hij loyaal blijft aan Red Bull.”

Daniel Ricciardo had begin 2023 geen stoeltje in de Formule 1. De Australiër mocht toch nog verschillende races rijden omdat hij Nyck de Vries moest vervangen bij AlphaTauri. Voor dit seizoen heeft hij wel een stoeltje alleen is het maar de vraag of hij het hele seizoen blijft rijden. Na drie races heeft teamgenoot Yuki Tsunoda de overhand bij het team. Er gaan al geruchten dat Ricciardo het team vroegtijdig moet verlaten. Coureur Bas Schothorst verwacht dat Ricciardo vroegtijdig plaats moet maken. “Hij staat behoorlijk onder druk. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij het seizoen af gaat maken.”

Overwinning Carlos Sainz

Carlos Sainz won vorige week de Grand Prix van Australië. Toch heeft de Spanjaard nog geen stoeltje voor volgend jaar. Lewis Hamilton neemt zijn stoeltje bij Ferrari namelijk over. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk denkt dat de coureur met startnummer 55 na zijn overwinning nog meer baalt van de komst van Hamilton. “Sainz is er echt doodziek van. Hij heeft nu een goede auto waar hij mee kan winnen. En aan het eind van het jaar stapt er iemand anders in. Hij heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van die auto.”

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Kan Max Verstappen na zijn uitvalbeurt in Australië weer met het meeste aantal punten naar huis? De gasten aan tafel voorspellen wie er op het podium gaan eindigen op Suzuka. Je hoort de voorspelling in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

De afgelopen weken gaven we reischeques weg waarmee jij je TUI Sports F1-reis kon boeken. Maurice Ouwens, product manager TUI Sports, heeft aanraders als je een Formule 1-race wil bezoeken. “Ik zou de Grand Prix van Hongarije en Monaco heel erg aanraden dichter bij huis. Verder van huis heb je Singapore wat een unieke ervaring is vanwege de straatrace in de avond.”

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Fragmenten race: Pascall Maessen

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden