Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

7-friday-japan-2023

Het F1-seizoen van Mercedes is nog niet begonnen zoals gehoopt. Na drie toch wel teleurstellende races hopen ze het beter te doen in Japan. Mercedes verwacht dat dit circuit een serieuze test wordt. 

Na de eerste drie races in 2024 staat het team van Mercedes met 26 punten op de vierde plek. Ze staan achter Red Bull, Ferrari en McLaren en een punt voor Aston Martin. Dat is vergeleken met de successen die het team heeft behaald niet wat we verwachtten. De W15 heeft dit seizoen vooral moeite met snelle bochten. "De bandentemperatuur en de balans tussen de snelle en langzame bochten zijn voor ons problematisch", vertelt James Allison, technisch directeur van Mercedes, tegenover Motorsport.com. Toch geeft hij aan meer hoop te hebben voor de race in Suzuka, maar weet ook dat het geen makkelijke race zal worden. "Het is een baan met veel snelle bochten en er zijn langzamere hairpins, dus dat gaat een serieuze test voor de auto worden."

George Russell heeft sinds de Grand Prix in Australië al flink wat tijd doorgebracht in de simulator laat Allison weten. Ze hopen hiermee met een goede afstelling te komen voor de race in Japan. Mercedes hoopt in Suzuka de auto beter onder controle te kunnen hebben om zo met een goed resultaat terug naar huis te gaan. "Als we eenmaal een goede afstelling hebben, dan gaan we aan de slag met ons programma voor Suzuka. We willen zo efficiënt mogelijk met de beperkte tijd omgaan. We willen genoeg tijd hebben om de banden op een stabiele temperatuur te krijgen. We willen een auto die niet alleen goed is over een ronde, maar ook een die stabiel genoeg is voor een hele race", aldus de Engelsman.

 

James Allison

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Een goed weekend in Suzuka zal volgens Allison veel betekenen voor de rest van het seizoen. "We hopen in Japan beter te zijn, zodat we met vertrouwen af kunnen reizen naar China. Daar is een sprintrace, dus er is minder tijd om te trainen", vertelt hij. "We willen daar zekerder weten dat we op de goede weg zijn. Als dat zo is, dan duwt het ons hopelijk ook in de goede richting. Het geeft ons dan ook vertrouwen voor de volgende races."

Lees ook: Gijs van Lennep en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Lando Norris: Red Bull blijft minstens tot 2026 dominant

Lees ook: Formule 1 gaat vanaf 2026 gebruik maken van 'override-modus'

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden