Sainz: Ferrari heeft update nodig om gat te dichten

Carlos Sainz Grand Prix van Australië

Carlos Sainz verwacht dat het lastig wordt om Red Bull de komende races te verslaan, totdat Ferrari de eerste grote update op de auto zet. "Dan kunnen we het gat dichten."

Het is een positieve start van het seizoen voor Ferrari. In alle races stond er één Ferrari-coureur op de eerste startrij, stond er aan het einde van de race minimaal één Ferrari-piloot op het podium en in Melbourne werd het zelfs een 1-2'tje voor het Italiaanse team. Maar Melbourne is in vrijwel alle opzichten een bijzonder circuit. Het is een stratencircuit, het was voor Australische begrippen vrij koel, een juiste setup vinden is niet makkelijk en vaak grainen de banden in Albert Park. Het leidde tot het beste weekend van het seizoen voor Ferrari en het slechtste weekend van Red Bull, die in Bahrein en Saoedi-Arabië domineerden. Sainz is uitermate blij met hoe Ferrari presteerde in Australië maar blijft wel reëel.

"We zijn blij met hoe de auto tot nu toe elk weekend presteert, maar het wordt moeilijk om het Red Bull elk weekend lastig te maken, totdat we een update op de auto zetten die het gat, wat we in Bahrein en Saoedi-Arabië zagen, volledig dicht", vertelt Sainz aan Autosport.com.

Carlos Sainz Charles Leclerc Australie 2024

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Toch ziet de Spanjaard nog genoeg kansen voor 2024. "Er zullen circuits zijn waar we net zoals vorig jaar sterk zijn. Het verschil is alleen dat onze racepace veel beter is geworden. Met een goed ontwikkelingsprogramma heb ik de hoop dat we Red Bull vaker onder druk kunnen zetten", besluit de Ferrari-coureur.

Lees ook: Formule 1 gaat vanaf 2026 gebruik maken van 'override-modus'

Lees ook: Liberty Media neemt MotoGP over

Lees ook: Gijs van Lennep en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden