Liberty Media neemt MotoGP over

door Patrick Wuite
Marc Marquez 2024

Formule 1-eigenaar Liberty Media wordt de nieuwe eigenaar van de MotoGP. Dat maakt Dorna Sports, de huidige commerciële rechtenhouder van de MotoGP, bekend. De overdracht zal aan het einde van het jaar gaan plaatsvinden.

In 2016 werd Liberty Media de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 en nu heeft het Amerikaanse mediabedrijf 86 procent van de aandelen van de MotoGP gekocht ter waarde van 4,2 miljard euro. En dus gaat Dorna de MotoGP verlaten, waar ze 32 jaar lang de baas van waren. Liberty Media spreekt van een belangrijke zet.

"We zijn blij om de MotoGP aan ons portfolio toe te voegen. MotoGP is een mondiale sport met een loyale en enthousiaste fanbase. Carmelo Ezpeleta (de huidige baas, red.) en zijn team hebben fantastisch werk verricht om er een groot spektakel van te maken en aan ons nu de taak om de MotoGP wereldwijd nog bekender te maken", vertelt Liberty Media-president Greg Maffei. 

Jorge Martin 2024

Foto: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Motorsport.com verwacht wel dat Ezpeleta en zijn zoon Carlos, die de sportieve directeur van de MotoGP is, voorlopig nog aanblijven, totdat de overdracht heeft plaatsgevonden. Die vindt vermoedelijk pas aan het einde van 2024 plaats.

Lees ook: Gijs van Lennep en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Lando Norris: Red Bull blijft minstens tot 2026 dominant

Lees ook: Formule 1 gaat vanaf 2026 gebruik maken van 'override-modus'

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden