Teleurstelling bij Mercedes na dubbele DNF in Australië

George Russell-Mercedes-Auto- Australie

Een teleurstellend weekend voor het team van Mercedes in Australië. Lewis Hamilton verliet de race vroegtijdig vanwege motorproblemen. In de laatste ronde van de race verloor George Russell de controle over zijn auto en crashte de Britse coureur. Voor Mercedes is het weekend in Melbourne er een om snel te vergeten.

Het weekend in Australië begon moeizaam voor de coureurs van Mercedes. Het lukte Lewis Hamilton niet om Q3 te halen. Hij startte de race vanaf de elfde positie. In ronde zeventien verliet de zevenvoudig wereldkampioen de race door het uitvallen van zijn motor. “Ik voelde het niet, het gebeurde gewoon in één keer. Ik voelde het niet aankomen, wat zeker frustrerend is omdat het zo vroeg in de race gebeurde”, benadrukt Hamilton bij Formula 1. “Ik hoopte vooruitgang te kunnen boeken, met een andere strategie dan de rest, maar dit soort dingen gebeuren." De uitvalbeurt van Hamilton was de tweede tijdens de Grand Prix in Melbourne. Max Verstappen viel uit in ronde vijf. 

George Russell startte de race vanaf de zevende positie, maar ook hij finishte de race niet. In de laatste ronde raakte hij de controle over zijn auto kwijt en raakte hij de muur. Zijn auto versperde een gedeelte van de baan en lag op zijn zijkant. De Grand Prix van Australië eindigde hierdoor onder een virtual safety car. “Ik ben oké, eerlijk gezegd weet ik niet wat er gebeurd is”, vertelt Russell bij Formula 1. “Ik was een halve seconde achter Fernando bij het insturen van de bocht, en toen plotseling, nog voor de apex, zat ik vlak achter zijn achtervleugel en verloor ik de controle over de auto.” Na afloop van de wedstrijd kreeg Fernando Alonso een tijdstraf van twintig seconden. De stewards noteerden het incident wegens gevaarlijk rijden van Alonso. Na het bekijken van de beschikbare beelden en het spreken met beide coureurs, hebben ze Alonso een tijdstraf opgelegd van twintig seconden, hiermee zakt de Spanjaard van de zesde naar de achtste positie. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Moeizaam weekend in Australië

Mercedes had gedurende het hele weekend in Australië moeite met het vinden van snelheid. “We leken niet slecht te zijn op hoge snelheid dit weekend, maar waren traag in de stukken met een lage snelheid, terwijl we in eerdere races slecht presteerden op hoge snelheid en goed waren in de lage snelheid. Dus ja, het was echt een strijd dit weekend”, vertelt Hamilton bij Formula 1. “De snelheid was niet zoals we hoopten dat het zou zijn”, vult Russell aan. “We lieten af en toe goede rondetijden zien, maar uiteindelijk was het niet waar we wilden zijn, we hebben werk te doen."

 

Lees ook: Carlos Sainz wint de Grand Prix van Australië

Lees ook: Lando Norris had niet verwacht op het podium te staan

Lees ook: Leclerc: Beste resultaat sinds wanneer Bahrein 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden