Lando Norris had niet verwacht op het podium te staan

Aston Martin 2024 GP Bahrein Alonso Stroll McLaren

Lando Norris eindigde de race in Australië op de derde plaats. Norris begon op de derde plek en wist zijn positie te behouden. De laatste paar ronde kwam hij steeds dichter bij Leclerc maar hij kwam er niet voorbij. Zelf had hij niet verwacht hier op het podium te staan.

 

De race

Norris kwam bij de race start goed van de lijn en wist voor een lange tijd Leclerc achter zich te houden. Toch kwam Leclerc er dankzij een pitstop langs. Ook werd Norris gepasseerd door zijn teamgenoot Piastri. Het team besloot om Piastri de undercut te geven, maar tijdens de 29e ronde moest Piastri toch de plek opgeven aan Norris en rijdt Norris weer op de derde plek. Zelf zegt Lando het volgende over zijn race vandaag: “Het was vandaag een hele goede race voor ons. Ik heb Charles net niet in kunnen halen. Dit had wel gekund want mijn auto voelde sneller.” Verder voegde hij ook het volgende toe: “Ik voelde me goed vandaag. Ik kon vandaag goed met de banden omgaan dus dat was al een goede stap. Ik had niet verwacht om op het podium te staan dus ik ben erg blij.”

 

McLaren gaat de juiste kant op

Ook werd er aan Lando gevraagd of hij er nu vertrouwen in had dat McLaren vanaf nu een goede positie behoudt in het kampioenschap. “Het was vandaag duidelijk dat dit circuit ons beter ligt. We hebben daardoor vandaag meer uit de auto kunnen halen. Maar het is nog steeds een grote stap richting de Ferrari’s en Red Bulls. Zij zijn nog altijd twee stappen voor ons en we zullen nog tijd moeten inhalen. Het is duidelijk dat we dichterbij weten te komen en een dag als vandaag bewijst dat.” Tot slot bedankt hij het team voor hun harde werk van de afgelopen tijd. Hij merkt dat ze dichterbij hun doel komen en hij vindt dat het goed voelt om weer op het podium te staan.

 

Lees ook: Sainz heel blij met overwinning

Lees ook: Leclerc: Beste resultaat sinds Bahrein 2022

Lees ook: Carlos Sainz wint de Grand Prix van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden