Fernando Alonso: "Ik blijf pushen"

Fernando Alonso auto kwalificatie GP China

Fernando Alonso start de Grand Prix van China als derde. Na een slechte sprintrace, waar hij uitviel, een penalty van 10 seconden én drie penaltypunten op zijn licentie kreeg, is dit een opsteker voor de Spanjaard. 

Fernando Alonso kwam als een duveltje uit een doosje tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China. De afgelopen grands prix heeft Aston Martin moeite gehad met de auto. Ten opzichte van vorig jaar heeft het team een stap achteruit gezet. Toch is het de inmiddels 42 jarige coureur gelukt om de auto naar zijn hand te zetten. De beloning voor Alonso en Aston Martin is een derde startplek voor de race. 

Veel foutjes tijdens snelle ronde

Tijdens de sprintkwalificatie wist Alonso ook de derde tijd te noteren. Dat was echter in natte omstandigheden, dus was het een verrassing hoe het tijdens de kwalificatie zou zijn. "In de eerste en tweede sector bleef ik foutjes maken, ook tijdens mijn snelle ronde. Toch zijn de verschillen maar klein. Ik weet niet hoever ik van Checo (lees: Sergio Pérez) afsta, maar dat kan niet veel zijn. Ik heb niet opgegeven en dat heeft me de derde tijd opgeleverd."

Kleine aanpassingen

Het is het eerste sprintweekend van het seizoen, wat betekent dat de coureurs maar één vrije training hebben. Dit betekent ook dat de auto's vrij snel in parc fermé staan en dat het team weinig aanpassingen mag maken. "Vanwege het sprintweekend hebben we een paar kleine aanpassingen gemaakt. Je merkt pas op de baan of die werken en tot nu toe werken ze. Hopelijk werken ze tijdens de race ook", aldus Alonso tegenover F1.com
Het laatste podium van de Aston Martin-coureur was tijdens de Grand Prix van Brazilië, daar werd hij derde. Alonso is dan ook aan het azen op een podium. "We zullen zien wat er mogelijk is tijdens de race. Ik blijf pushen."

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Perez wint strijd om tweede startpositie

Lees ook: Dit zeiden de coureurs na afloop van de sprintrace in Shanghai

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden