Perez wint strijd om de tweede startpositie

Sergio Perez Red Bull Belgie vrije training

In een bloedstollende derde kwalificatiesessie is Pérez de winnaar in de strijd om de tweede startpositie. De kans dat teamgenoot Max Verstappen pole position zou pakken, was de gehele kwalificatie al goed te zien. De tweede plaats was één grote roulette.

Al snel was duidelijk dat Max Verstappen de favoriet was voor de pole position. De Nederlander stond constant ruimschoots bovenaan, dus aan Pérez was het de taak om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Het ging niet geheel op rolletjes voor de Mexicaan. Met de hakken over de sloot ging Checo door naar Q2, hij wist namelijk net aan de vijftiende tijd te laten noteren. Eenmaal in Q2 liet hij zich meteen van zijn betere kant zien en deze lijn trok hij door naar Q3. Track evolution speelt een grote rol hier in Shanghai, wat resulteerde in één grote roulette voor de tweede plek. Maarliefst zes van de tien coureurs hebben de tweede positie even gezien, maar uiteindelijk was het Checo Pérez die ermee vandoor ging. 

Sergio Perez Singapore 2022

Red Bull Content Pool (Getty Images)

"Een rommelige Q1, maar goed herpakt"

In het interview na de kwalificatie begint Pérez meteen over een rommelige eerste kwalificatiesessie. "In mijn eerste ronde werd ik in de weg gezeten door een Williams, waardoor ik terug naar binnen moest voor nieuwe banden en snel een ronde moest neerzetten. Een rommelige Q1", aldus Pérez. Hij vervolgt meteen met dat hij daarna goed herpakte, maar dat het net niet genoeg was om aan Max zijn tijd te komen. Op de vraag hoe hij het morgen gaat aanpakken, antwoordde Checo dat alles mogelijk is. "Van alles is mogelijk, we zijn goed op de longruns, dus van alles is mogelijk", sluit Pérez het interview meteen mee af.

Zie ook: Dit zeiden de coureurs na afloop van de sprintrace in Shanghai

Zie ook: Max Verstappen wint spannende sprintrace in China

Zie ook: Waarom Lando Norris zijn tijd terug kreeg tijdens sprintkwalificatie GP China

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden