Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Max Verstappen derde vrije training Japan

Na een lastige sprintkwalificatie, liet Verstappen vandaag zien dat hij wederom de snelste is. Met een grote marge pakt hij zijn vijfde pole position van dit seizoen. Dankzij deze pole van Verstappen weet Red Bull zijn 100e pole position in de Formule 1 te behalen.

Nadat er in de ochtend al gereden is in de sprintrace, was het voor Verstappen weer even wennen aan de auto. "Wanneer je weer in een auto gaat rijden met weinig benzine en nieuwe banden, heb je toch altijd even een ronde nodig om je weer comfortabel te voelen in de auto", aldus Verstappen na afloop bij F1.com. In vergelijking met de sprintkwalificatie waren de omstandigheden veel beter. Er was geen regen en de baan leek elke keer een beetje sneller te worden. Dit was ook te zien aan de tijden van Verstappen. In elke sessie wist hij de snelste tijd neer te zetten met een vrij grote marge. "De omstandigheden waren vandaag veel beter dan gisteren in de regen, hierdoor hadden we ook meer banden die we konden gebruiken." De Nederlander was tevreden met zijn laatste ronde in Q3. Hij gaf aan dat de auto een stuk beter aanvoelde dan eerder in het weekend. "Na de sprintrace hebben we een aantal ideeën gekregen die we konden gebruiken om de auto te verbeteren."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

100e pole position voor Red Bull 

Voor het team van Red Bull was deze pole position extra speciaal. Dankzij Verstappen wisten zij hun 100e pole te behalen in de Formule 1. Uiteraard is dat een speciale gebeurtenis, maar wat het extra speciaal maakte, is dat 15 jaar geleden hun eerste pole position ook in China werd behaald. In 2009 was Sebastian Vettel degene die de eerste pole position binnen wist te halen voor Red Bull. Het is daarom ook een grote mijlpaal voor het Oostenrijkse team. Inmiddels kunnen ze ook al 116 overwinningen bijschrijven, waarvan Verstappen er 57 op zijn eigen naam heeft staan. 

Zie ook: Dit zeiden de coureurs na afloop van de sprintrace in Shanghai

Zie ook: Max Verstappen wint spannende sprintrace in China

Zie ook: Waarom Lando Norris zijn tijd terug kreeg tijdens sprintkwalificatie GP China

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden