Zhou Guanyu vertrouwt op betere prestaties van Sauber in 2024

door Irene Lenting
Zhou Guanyu auto 2023

Na een teleurstellend tweede jaar bij het team van Sauber blijft Zhou Guanyu vertrouwen houden in zijn kunnen. De coureur verwacht het komende seizoen terug te kunnen keren naar het prestatieniveau dat hij liet zien in 2022.

Teleurstelling in 2023

In 2023 bleef het Sauber-team (Alfa Romeo) steken op slechts zestien punten, waarvan Zhou er maar zes behaalde. Een teleurstellend resultaat, dat leidde tot een negende positie in het constructeurskampioenschap, zowel voor het team als de coureur. Tijdens het seizoen stuitte het Sauber-team al snel op gebreken in de ontwikkeling van de auto. 

Gedurende de race weekenden bleek het voor de coureurs lastig om grip te vinden. "Bij lage temperaturen of op circuits met minder grip hadden we vaak minder speelruimte om de banden temperaturen te verbeteren dan andere teams, waardoor we niet konden presteren in de eerste en tweede sector," verklaart de Chinese coureur bij Motorsport.com. "Bovendien waren er enkele onzekerheden met de auto, zoals het vaker moeten corrigeren in de bochten dan in het seizoen 2022, met onverwacht onder- of overstuur."

Optimistisch voor het komende seizoen

Zhou blijft optimistisch over het komende seizoen en zijn samenwerking met het team. "De ontwikkelingen tot nu toe zijn nog steeds in lijn met wat we verwachtten”, vertelt Zhou. "Hopelijk zullen de voorbereidingen voor het seizoen, inclusief de drie testdagen, ons in staat stellen een betere koers voor het hele seizoen uit te zetten.” 

Het team van Sauber maakt momenteel verschillende ontwikkelingen door in afwachting van de intrede van Audi bij het team in 2026. Het team zal het komende jaar opereren onder de naam Stake F1 Team. "Nu er voortdurend personeel wordt toegevoegd en aangepast, met name in de technische afdeling op het hoofdkantoor van het team, hopen we een beter en completer team te creëren,” benadrukt Zhou. "Ik heb vertrouwen in het team en ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar kunnen terugkeren naar het prestatieniveau dat we hadden in mijn eerste seizoen."

 

Lees ook: Mick Schumacher: ‘’Rijden in de Formule 1 zal altijd mijn droom blijven’’

Lees ook: Stoeltjeswissel Formule 3 2024 op een rij

Lees ook: Mercedes: Zusterteam heeft weinig voordelen

door Irene Lenting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden