Mick Schumacher: ''Rijden in de Formule 1 zal altijd mijn droom blijven''

door Amber Buwalda
Mick Schumacher Zandvoort 2022

Mick Schumacher zal het aankomende seizoen zijn entree maken in het World Endurance Championship. Ondanks de overstap naar het WEC blijft een terugkeer naar de Formule 1 het uiteindelijke doel voor de Duitser.

Schumacher reed in 2021 en 2022 in de Formule 1 voor het team van Haas. Sinds 2023 is hij reservecoureur voor Mercedes en staat hij naar eigen zeggen aan de zijlijn. De Duitser liet eerder weten dat hij in zijn eerste jaar als reservecoureur wel veel heeft geleerd van Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell. Nu Schumacher binnenkort start met zijn avontuur in het World Endurance Championship, kijkt hij terug op zijn Formule 1-avontuur en het verlies van zijn plek op de grid. ''Het ging gepaard met een hoop frustratie, al heb ik het gevoel dat je dat niet echt ziet. De Formule 1 is altijd al een droom van mij geweest en zal ook altijd een droom blijven. Er is geen reden om stil te blijven zitten en niet te racen, daardoor loop je uiteindelijk achter op de rest. Ik ga veel liever op zoek naar een plek waar ik wel kan racen en mijn vaardigheden verder kan ontwikkelen. Als dat uiteindelijk leidt tot een andere carrière, vind ik dat ook prima,'' aldus Schumacher tegen F1.com.

'Schumacher verdient het om in de Formule 1 te rijden'

Naast zijn werkzaamheden bij het WEC blijft Schumacher het aankomende seizoen reservecoureur bij Mercedes. Schumacher wordt door Mercedes-baas Toto Wolff geprezen voor zijn bijdrage aan het team van Mercedes. Wolff liet onlangs weten dat hij volle vertrouwen heeft in de toekomst van Schumacher. ''Mick is een goede coureur en verdient het om in de Formule 1 te rijden. Er is momenteel geen open vacature in de Formule 1, dus ik denk dat zijn deelname aan het WEC met Alpine een hele goede kans voor hem is. Ik geloof dat hij het perfect gaat doen, het houdt hem vast scherp.''

Lees ook: Mercedes: Zusterteam heeft weinig voordelen

Lees ook: James Vowles prijst Albon's indrukwekkende groei bij Williams

Lees ook: Vierde eindzege Dakar-rally zo goed als binnen voor Sainz senior

door Amber Buwalda

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden