James Vowles prijst Albon's indrukwekkende groei bij Williams

Alexander Albon Singapore

Teambaas van Williams, James Vowles, praat over de geweldige progressie die Alex Albon heeft geboekt afgelopen jaar. Volgens Vowles heeft Albon het team van Williams bijna in zijn eentje naar de zevende plaats in het constructeurskampioenschap gebracht. Hij vertelt dat hij niet kon wachten om weer samen te werken, omdat Albon snel is en de juiste instelling heeft, iets wat elke coureur nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen. Vowles benadrukt dat deze eigenschappen cruciaal zijn voor succes in de Formule 1.

Albon's indrukwekkende ontwikkeling

James Vowles, de baas van het team van Williams benadrukt hoe Alex Albon is gegroeid en uitblonk gedurende het seizoen. "Albon is echt volwassen geworden en haalde alles uit de auto, daar bestaat geen twijfel over. Zijn ongelooflijke prestaties brachten ons naar de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Hoewel het team hard werkte aan de auto, had Albon vaak nog steeds vier of zes auto's die hem constant op de hielen zaten, wat behoorlijk indrukwekkend is," zo laat Vowles weten aan Motorsport.com. Vowles reflecteert op Albon's resultaten, waarbij hij benadrukt dat Albon met een wispelturige auto op alle circuits heeft laten zien waartoe hij in staat is als coureur. "Hij is de uitdaging met ons aangegaan en heeft bewezen dat hij uitstekende kwaliteiten bezit. Deze kwaliteiten zullen in de toekomst nog meer tot hun recht komen." alexander albon 2023 brazilie

(Foto: Williams Racing F1)

Groei en zelfvertrouwen

Albon maakte zijn rentree in de Formule 1 bij Williams in 2022, nadat hij eerder deel uitmaakte van het junior coureursprogramma van Red Bull. Vowles is positief over Albon’s groeipotentieel, zo laat hij weten aan Motorsport.com. "Wat me aanspreekt, is dat Albon blijft groeien en zich nog steeds ontwikkelt. Hij wordt steeds volwassener, en het mooie is dat er geen politiek spelletje bij hem is." Vowles gelooft dat Albon nog niet op zijn hoogtepunt is in de Formule 1: "Hij heeft zelfvertrouwen opgedaan in 2023 en zijn aanpak biedt hem ruimte om zich verder te verbeteren. Hij stapt gewoon in de auto en rijdt snel, en dat lijkt heel goed voor hem te werken."

Lees ook: Technisch directeur van Mercedes optimistisch over verbeterde W15

Lees ook: James Allison tekent nieuw langdurig contract bij Mercedes

Lees ook: McLaren onthult livery 2024 bolide

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden