Technisch directeur van Mercedes optimistisch over verbeterde W15

James Allison barcelona

Mercedes kijkt positief naar de ontwikkelingen van hun nieuwe auto, de W15. Ze hebben naar verluidt problemen met het achterste deel van de auto aangepakt, waardoor hun prestaties vorig seizoen niet optimaal waren. Het doel van deze aanpassingen is om beide coureurs, Lewis Hamilton en George Russell, beter in staat te stellen de strijd aan te gaan met het dominante Red Bull. Hoewel de uiteindelijke resultaten en bevindingen nog op het circuit moeten plaatsvinden, zijn er volgens technisch directeur James Allison hoopgevende tekenen van verbetering in de simulator.

Vertrouwen in W15 optimaliseren

Allison geeft aan dat er hoop is voor een beter achterste gedeelte van de auto, wat cruciaal is voor coureurs, zodat ze meer vertrouwen in de auto hebben en hierdoor sneller zullen zijn. "We hebben redenen om te geloven dat we daar wat winst hebben geboekt", zo vertelt Allison aan Motorsport.com. De focus van het team van Mercedes lag niet alleen op het vertrouwen creëren in de auto, maar ook op andere aspecten zoals gewichtsvermindering, het vergroten van neerwaartse druk en het optimaliseren van de motor. Hierbij benadrukt Allison dat het team problemen van het vorige model, de W14, heeft gevonden en aangepakt. "We hebben ingeschat wat de reden voor die problemen konden zijn, en we hebben die specifieke redenen aangepakt en opgelost", zo laat hij weten aan Motorsport.com. W14 Mexico

(Foto: Mercedes AMG, W14) 

Nieuwe regels, gelijkere kansen

Ondanks dat Red Bull vorig seizoen heer en meester was, denkt Allison niet automatisch dat ze hun voorsprong zullen behouden. Hij wijst op de nieuwe regels voor het ‘ground effect’ in de Formule 1 en suggereert dat deze regels de ruimte voor constante verbetering bij Red Bull beperken. "De regels stellen nu duidelijk een bovengrens aan de snelheid waarmee deze auto's rondetijden kunnen behalen." Hij legt uit aan Motorsport.com dat dit leidt tot een meer gelijk speelveld. "Als we terugblikken op vorig jaar, wordt duidelijk dat ondanks de bijna totale dominantie van Red Bull, het veld langzaamaan competitiever wordt en meer naar elkaar toegroeit."

 

Lees ook: James Alisson tekent nieuw langdurig contract bij Mercedes

Lees ook: Vierde eindzege Dakar rally zo goed als binnen voor Sainz senior

Lees ook: Toto Wolff verlengt contract bij Mercedes met drie jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden