James Allison tekent nieuw langdurig contract bij Mercedes

door Shakyra van den Heuvel
James Allison 2019

De technische directeur van Mercedes, James Allison, heeft een nieuw contract getekend. Hij heeft een meerjarig contract getekend bij het Duitse team. Dit nieuws komt een aantal dagen na de contractverlenging van Toto Wolff naar buiten. 

James Allison kwam in 2017 bij het team van Mercedes als technisch directeur van het team. In die tijd heeft hij vier coureurskampioenschappen kunnen winnen met Hamilton en daarnaast ook nog vijf constructeurskampioenschappen. Hij heeft verschillende projecten gedaan voor het team van Mercedes voor de lange termijn, maar ook voor het team dat deelnam in de  INEOS Britannia America's cup was hij van belang. Sinds april vorig jaar is hij weer actief aan de slag gegaan binnen Mercedes om het team zo goed mogelijk voor te bereiden voor de grotere veranderingen in het reglement vanaf 2026. "De F1 heeft me veel geluk gebracht, maar geen groter geluk dan Toto's oproep om in 2017 bij Mercedes te komen. Het is een groot voorrecht om dit avontuur voort te zetten, samen te werken met briljante collega's en samen te strijden voor succes in het kampioenschap", aldus Allisson tegenover F1.com. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, is ook heel blij met de contractverlenging van Allisson. "Zijn invloed en impact gaat echter veel verder dan dat. Sinds zijn toetreding in 2017 is hij een belangrijke bondgenoot en sparringpartner voor mij persoonlijk", aldus Wolff. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Nieuwe auto

Sinds de reglementen zijn aangepast heeft het team van Mercedes veel moeite om de juiste auto te bouwen die het team van Red Bull kan bijhouden. In de afgelopen twee seizoenen wist alleen George Russell een overwinning binnen te halen. Laatst kwam naar buiten dat het team van Mercedes een hele andere richting is op gegaan tijdens het ontwikkelen van de nieuwe auto waar ze in 2024 mee zullen gaan racen. Op 14 februari wordt de nieuwe bolide gepresenteerd aan de buitenwereld.

Lees ook: McLaren onthult livery 2024-bolide

Lees ook: Doriane Pin sluit zich aan bij F1 Academy als Mercedes-junior

Lees ook: Presentatiedata nieuwe Mercedes en Alpine bekend

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden