Vierde eindzege Dakar-rally zo goed als binnen voor Sainz senior

door Shakyra van den Heuvel
Sainz sr auto

Carlos Sainz senior heeft zijn vierde eindzege in de Dakar Rally zo goed als binnen. Zijn grootste concurrent Sébastien Loeb liep vandaag meer dan een uur vertraging op waardoor hij een grote voorsprong kon pakken op zijn achtervolgers. 

De vader van Ferrari-coureur Carlos Sainz hoeft morgen alleen nog maar de laatste rit probleemloos uit te rijden en dan mag hij alweer zijn vierde eindzege in de Dakar-rally bijschrijven. Zijn directe concurrent Sébastien Loeb kreeg vandaag pech na 132 kilometer onderweg te zijn. Met de reparatietijd liep hij maar liefst een vertraging op van meer dan een uur. De inmiddels ervaren Dakar-coureur doet mee in het klassement voor de auto's en heeft al eerder gewonnen in 2010, 2018 en 2020. Sainz sr. rijdt voor het team van Audi, dat na dit jaar zal vertrekken uit de Dakar-rally om zich beter te gaan focussen op hun entree in de Formule 1. Zijn zoon heeft hem dit jaar niet aangemoedigd in de woestijnen van Saoedi-Arabië maar vanuit thuis. 

SAINZ SR

Dakar-rally

De Dakar-rally is een woestijnrally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren die jaarlijks wordt gehouden in de maand januari. Sinds 2020 wordt hij gehouden in Saoedi-Arabië, maar eerdere edities vonden plaats in Argentinië, Bolivia, Chili en Peru.  De eerste editie werd gehouden in 1978 en sindsdien heeft het al meer dan 33 levens geëist. Ook dit jaar wist niet iedereen levend de eindstreep te halen. Afgelopen maandag overleed de Spaanse coureur Falcón na een crash op de motor. 

Lees ook: McLaren onthult livery 2024-bolide

Lees ook: James Allison tekent nieuw langdurig contract bij Mercedes

Lees ook: Presentatiedata nieuwe Mercedes en Alpine bekend

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden