Ayao Komatsu: "Geen tijd te verliezen"

door Tim Koenders
13-friday-austin Haas F1-2023

Ayao Komatsu, de nieuwe teambaas van Haas, geeft aan heel direct te zijn om zo min mogelijk tijd te verliezen. Dat is volgens de teambaas belangrijk om niet weer als laatste te eindigen in het kampioenschap.

Haas kijkt terug op een teleurstellend seizoen. Met slechts twaalf punten eindigde het team als laatste in het constructeurskampioenschap. Mede door dit slechte resultaat besloot het team afscheid te nemen van teambaas Günther Steiner. Ayao Komatsu neemt het stokje van de Italiaan over. Er is genoeg werk aan de winkel. Het team eindigde niet alleen als laatste maar coureur Kevin Magnussen was ook alles behalve tevreden over de auto van 2023. Geen tijd te verliezen dus en dat weet ook de nieuwe teambaas.

7-saturday-yasmarina-2023-Haas

Verbeteringen

“Ik ben heel erg rechttoe rechtaan. Ik zeg echt wat ik denk. Dat doe ik niet op een agressieve manier maar ik wil gewoon geen onzin want we hebben geen tijd te verliezen. De coureurs weten hoe ik erin sta.” Dat liet de nieuwe teambaas van Haas weten volgens Motorsport.com. “We begrijpen elkaars sterke maar ook zeker de zwakke punten goed. We hebben open gesprekken, daar ben ik erg blij om.” Komatsu reageert ook op verbeteringen van de auto die de prestaties van Kevin Magnussen moeten verbeteren. “Hij is een coureur die stabiliteit nodig heeft bij het ingaan van de bochten. Daarnaast heeft hij ook een constante wegligging nodig door een bocht. Dat hebben we zeker weten te verbeteren voor aankomend seizoen.”

Lees ook: Mick Schumacher: ‘’Rijden in de Formule 1 zal altijd mijn droom blijven’’

Lees ook: Stoeltjeswissel Formule 3 2024 op een rij

Lees ook: Mercedes: Zusterteam heeft weinig voordelen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden