Christian Horner: “Motorproject gaat zich uitbetalen”

door Tim Koenders
Christian Horner Abu Dhabi GP

Christian Horner is ervan overtuigd dat het bouwen van een eigen motor zich gaat uitbetalen in de toekomst. Toch begrijpt de teambaas dat het team een achtstand heeft op teams als Ferrari die meer ervaring hebben.

Nadat Honda bekendmaakte te stoppen met het leveren van motoren aan Red Bull Racing zat het team uit Milton Keynes zonder motorleverancier met naderende reglementswijzigingen. In plaats van op zoek naar een nieuwe leverancier te gaan besloot het team zelf de motor te bouwen en te ontwikkelen onder Red Bull Powertrains. Later werd duidelijk dat het team hiermee samen gaat werken met Ford. Het is een nieuw project voor het te kloppen team in de Formule 1. Toch heeft teambaas Horner er alle vertrouwen dat het project zich uit gaat betalen.

Horner Verstappen japan

Foto: Red Bull Content Pool

Achterstand

“We hebben al laten zien dat we een goed chassis kunnen bouwen. Met de nieuwe motor zijn we aan een nieuw project begonnen. We hebben uitstekende mensen binnen het team en de faciliteiten zijn goed. Het is een dappere keuze geweest, hadden we eerder geen dappere keuzes gemaakt hadden we geen 117 races gewonnen.” Dat liet de teambaas van Red Bull Racing weten volgens Motorsport.com. Horner heeft er alle vertrouwen in dat het motorproject zich gaat uitbetalen. Al weet de Brit ook dat er geen garanties zijn. “We bevinden ons op een hele steile leercurve. We hebben een achterstand op Ferrari van meer dan zeventig jaar. We werken aan de motor met dezelfde filosofie als het chassis, al zijn de uitdagingen wel anders.”

Lees ook: Waarom Adrian Newey vertrekt bij Red Bull

Lees ook: Fernando Alonso pleit voor meer bandensets tijdens sprintweekend

Lees ook: Adrian Newey zoekt nieuwe uitdaging en gaat Red Bull verlaten

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden