Carlos Sainz jr. viert de Dakar-titel van zijn vader

door Irene Lenting
Carlos Sainz Dakar 2024 winst

Afgelopen week slaagde Carlos Sainz senior erin zijn vierde Dakar-titel te behalen. Bij de finish stond zijn zoon, Formule 1-coureur Carlos Sainz jr., hem op te wachten. Hij kijkt met bewondering naar de indrukwekkende resultaten van zijn vader.

Trots op de prestaties van zijn vader

De afgelopen twee weken werd er geracet in de woestijnen van Saoedi-Arabië. Carlos Sainz sr. kwam als snelste over de finish. Hij wist hiermee op 61-jarige leeftijd zijn vierde Dakar-titel binnen te halen. Aan de finish, van de endurance race, werd hij verwelkomd door een groep vrienden en familie, waaronder zijn zoon Carlos Sainz jr.

De Formule 1-coureur geeft aan enorm trots te zijn op de prestaties van zijn vader. Hij beschouwt de overwinning als een goede motivatie voor het komende Formule 1-seizoen. "2024 is voor de familie Sainz goed begonnen, nu moeten ze dit voortzetten," vertelt Sainz bij Motorsport.com. Sainz sr. liet duidelijk merken blij te zijn met de opkomst van zijn familie. "Je kunt je niet voorstellen hoe trots hij is als vader, als man. Hij zag bij de finish al zijn vrienden en iedereen die hem altijd aanmoedigt."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

 

“Ik heb hem gevraagd om niet mee te doen”

Voor de start van de Dakar had Sainz jr. liever gezien dat zijn vader niet aan de race had deelgenomen. "Ik heb hem elke dag gevraagd om niet mee te doen aan de Dakar Rally, maar het is een endurance race en hij vindt racen erg leuk. Hij had veel te winnen in deze race en was slimmer dan de rest. Hij heeft de race gemanaged zoals alleen hij dat kan," benadrukt hij.

De F1-coureur heeft enkel lovende woorden voor de manier waarop zijn vader zijn auto onder controle hield tijdens de endurance race door de woestijn. "Het was een zeer lange en zware Dakar, met verschillend terrein. Er waren zware etappes, waaronder de nieuwe van 48 uur, en ook nog een marathon etappe. In dit alles was hij de beste,” benadrukt Sainz Jr. Tijdens de sleuteletappes stond hij vooraan, wat laat zien dat hij goed voorbereid en enorm gemotiveerd was. Deze Dakar heeft hij perfect uitgevoerd, dit was de slimste die ik ooit heb gezien. Hij deed het perfect, wat laat zien hoe ervaren hij is."

 

Lees ook: Aston Martin: Mindere resultaten niks te maken met nieuwe fabriek

Lees ook: Ayao Komatsu: “Geen tijd te verliezen”

Lees ook: Zhou Guanyu vertrouwt op betere prestaties van Sauber in 2024

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden