Krack: "Druk na mindere F1-prestaties zorgde voor zware periode Stroll"

lance stroll 2023 sao paulo brazilie

Aston Martin kende een prima seizoen in 2023. Het team uit Silverstone scoorde acht podiumplaatsen, die allemaal door tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso werden behaald. Bij zijn Canadese teamgenoot Lance Stroll verliep het seizoen een stuk moeizamer. Aston Martin-teambaas Mike Krack zag dat de mindere F1-prestaties voor veel druk zorgden bij Stroll, waar de Canadees het halverwege het seizoen ook erg lastig mee had. 

Het Formule 1-seizoen van Lance Stroll begon op zijn zachtst gezegd niet erg fijn. De Canadese Aston Martin-coureur crashte met zijn racefiets tijdens de voorbereidingen op het 2023-seizoen, waardoor Stroll de testdagen aan zich voorbij moest laten gaan. Een week later zat hij met een gebroken pols en teen toch in de AM23 tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Bahrein. De Canadees miste weliswaar geen enkele race, maar had door zijn blessures in de eerste fase van het seizoen enorm veel moeite om het tempo van zijn teamgenoot Alonso te volgen. Terwijl de tweevoudig wereldkampioen de podiumplaatsen op dat moment aan elkaar reeg, kon Stroll niet profiteren van de onwijs sterke AM23. 

Krack: "Al die druk was echt zwaar voor Lance"

De Canadees stelde zelf dat zijn mindere prestaties hem niet zo veel deden, maar de teambaas van Aston Martin laat nu weten dat de toegenomen druk toch wel wat met Stroll deed. "Het zijn jonge atleten en dit is echt zwaar voor ze", zo vertelt Krack tegenover Motorsport.com. "Ze willen presteren en als je niet presteert zoals je zelf verwacht, dan is dat voor iedereen moeilijk. Ik ben dus heel blij dat we het konden omkeren."

Krack is ook erg trots op de manier waarop het uiteindelijk is omgekeerd bij de Canadees, die het erg zwaar had. "Gedurende deze weken en maanden [toen Stroll het zwaar had halverwege het seizoen, red.] is er veel gepraat, en wat ik echt bewonder, is dat we als team, en ook aan de kant van Lance, altijd hebben vastgehouden aan onze principes: hard werken, samenwerken en in elkaar geloven. Dat maakt me heel trots op dit team. Al die druk, die ook van jullie [de media, red] kwam, was echt zwaar voor Lance. Dat hij er zo samen met het team is uitgekomen, maakt ons denk ik veel sterker voor de toekomst", aldus de Aston Martin-teambaas.

Mike Krack 2023 Las Vegas

"Toen de auto minder goed was, kwam hij zelf beter in vorm"

In de tweede seizoenshelft begon de 25-jarige coureur weer fit te worden en reed hij ook een aantal sterke races. Wel had hij nog moeite om zijn gemak te vinden in de AM23 en zijn rijstijl aan te passen. Uiteindelijk kwam Stroll in 2023 niet verder dan 74 punten en stond hij geen enkele keer op het podium. Dit terwijl zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso acht podiums scoorde en het seizoen met 206 punten afsloot. Krack oordeelt dat dit verschil ook vooral te maken heeft met het vervelende moment waarop de Canadees zijn blessures had. "We mogen niet vergeten dat hij [Stroll, red.] aan het begin van het seizoen, toen we in vergelijking met de concurrentie een sterke auto hadden, gehinderd werd door de blessures. En toen de auto minder goed was, kwam hij zelf weer beter in vorm", aldus de Luxemburgse teambaas.

 

Lees ook: BREAKING: Madrid op kalender vanaf 2026

Lees ook: Domenicali: "Toekomstige kansen voor Barcelona in Formule 1"

Lees ook: Komatsu: "Nieuwe Haas past beter bij Magnussen"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden