Domenicali: "Toekomstige kansen voor Barcelona in Formule 1"

stefano domenicali

Formule 1 CEO Stefano Domenicali heeft aangegeven dat de Catalaanse hoofdstad Barcelona wellicht toch nog een plekje op de Formule 1-kalender kan veroveren, ondanks de recente aankondiging dat de Spaanse Grand Prix in 2026 naar Madrid verhuist. Hoewel de verhuizing naar Madrid aanvankelijk onvermijdelijk leek, laat Domenicali nu een sprankje hoop schijnen voor Barcelona.

Toekomst voor Barcelona? 

Volgens Domenicali betekent de keuze voor Madrid niet dat Barcelona definitief buitenspel staat voor toekomstige races. In een verklaring aan Motorsport.com benadrukte hij: "Voor alle duidelijkheid en om het hier te verduidelijken, het feit dat we in Madrid zijn, sluit niet uit dat we in de toekomst in Barcelona kunnen blijven." De Formule 1-baas legt uit dat er gesprekken gaande zijn om de samenwerking met Barcelona uit te breiden, en hij prijst de goede relatie die de sport met de stad heeft opgebouwd. Echter, de uitdaging ligt in het vinden van beschikbare plekken op toekomstige racekalenders, aangezien steeds meer circuits lange termijn deals sluiten. Verstappen leidt in Barcelona

( Foto: Red Bull content pool, Verstappen leidt in Barcelona)

Groeiende populariteit in Spanje

Domenicali onderstreept de blijvende belangstelling voor Formule 1 in Spanje, met twee succesvolle coureurs op de grid, Fernando Alonso en Carlos Sainz. "Spanje was een markt die een paar jaar geleden niet in het middelpunt van onze aandacht stond. Nu is het zeer belangrijk", zo laat Domenicali weten aan Motorsport.com. Hij benadrukt dat de recente deal met de Spaanse zender DAZN, die loopt tot minstens eind 2026, aantoont dat de Formule 1 in Spanje steeds belangrijker wordt. De sport lijkt te groeien, met verschillende steden, zelfs binnen hetzelfde land, die graag een Grand Prix willen organiseren. Domenicali benadrukt: "Dit toont de waarde van wat we te bieden hebben. Maar we moeten ons blijven concentreren op waarom we succesvol zijn en ervoor zorgen dat we niet zelfvoldaan worden." Het lijkt erop dat de discussie over de Spaanse Grand Prix laat zien hoe populair en groeiend de Formule 1 wereldwijd is.

 

Lees ook: Pirellis opkomst in de bandengeschiedenis van de Formule 1

Lees ook: Komatsu: "nieuwe haas past beter bij Magnussen''

Lees ook: Mercedes: Zusterteam heeft weinig voordelen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden