Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

door Frederique van Grinsven
3639737

Waar Michael Andretti verwacht had met open armen verwelkomt te worden, is hij nu vooral verrast door de negatieve reacties op zijn plannen om toe te treden tot de Formule 1. "Ik dacht dat het een no-brainer zou zijn.", laat de Amerikaan weten aan Autosport.com

Het idee van 22 auto's op de grid zorgde vorige week voor scepsis van onder andere Mercedes en Red Bull. Mercedes-teambaas Toto Wolff zei dat Andretti moet laten zien "wat het kan doen voor de andere teams, voor de Formule 1 en de FIA" om een ​​plaats in de koningsklasse te verdienen.

Andretti wil doorpakken met F1 team

Afgelopen weekend werd bekend dat Andretti een deal zou hebben gesloten met Renault voor het leveren van krachtbronnen en ook zou de aanvraag al bij de FIA liggen. "We hebben alleen goedkeuring nodig. Hopelijk begrijpen mensen dat we [de sport] niet verzwakken. Dat is eigenlijk wat Toto zegt, maar dat doen we niet."

"Ik dacht dat we makkelijk konden doorpakken. Maar kennelijk werkt het zo niet in de Formule 1." meent Andretti. "We zullen alleen al in Amerika 100 miljoen dollar in winst aan de sport toevoegen, met het zijn van een Amerikaans team en het hebben van een Amerikaanse coureur."

Andretti Autosport Herta Indycar

Foto: James Black / IndyCar

"Laat Colton Herta lekker in Amerika"

In zijn plannen praat de zoon van Mario Andretti voornamelijk verder over de Amerikaanse Colton Herta die hij graag in zijn F1-team ziet. Het onderwerp is deze week ook besproken in de podcast F1 aan Tafel. "Colton Herta is prima als een IndyCar-rijder, maar laat hem lekker in Amerika zitten", zegt autosport-commentator Rob Steltman. 

Frans Verschuur vindt daarnaast dat Andretti te snel een team wilt opzetten. "Het enige wat verstandig is om te doen als hij snel in F1 wil komen is een team opkopen. Een team opstarten gebeurt niet 'even', maar pas in 3 tot 4 jaar", aldus Verschuur in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. 

Sauber overname

Andretti heeft al eerder gesproken over zijn verlangen om als elfde team op de grid te verschijnen. Lang was er sprake van een mogelijke overname van het F1-team van Sauber totdat het plan in oktober vorig jaar in duigen viel. De teambaas van Andretti Autosport liet toen al weten dat "er altijd een plan B of C is. Dus we zijn zeker nog steeds aan het aanvallen." 

Lees ook: Ferrari bolide ongewijzigd naar Bahrein 

Lees ook: Red Bull Mercedes en Ferrar rijden vooraan

Lees ook: Verstappen blijft bij Red Bull voor recordbedrag van 50 miljoen 

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen