Andretti sluit deal voor levering krachtbronnen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Mario Andretti zegt dat zijn zoon Michael klaar is om in de Formule 1 te komen. Hij zou al een deal hebben gesloten met een leverancier voor zijn toekomstige krachtbronnen.

De oud-coureur kondigde vorige week al aan dat zoon Michael de FIA ​​heeft benaderd om in 2024 als nieuw team de koningsklasse in te stappen. Hij heeft nu bevestigd dat het team een ​​basis in Groot-Brittannië zal opzetten en een deal heeft gesloten met Renault voor hun V6 hybride turbo's. 

“Er is veel werk verzet. We weten waar de faciliteit in het Verenigd Konijkrijk zal worden gebouwd. We weten dat we mensen hebben, vooraanstaande individuen die dit soort werk hebben gedaan, tot aan start-ups. We hebben veel in gedachten", aldus Andretti senior.

Formele overeenkomst 

Eerder deze week reageerden verschillende F1-teambazen op het nieuws van Andretti's wens om de grid uit te breiden naar 22 auto's. Mercedes-teambaas Toto Wolff zei dat ze moeten laten zien "wat het kan doen voor de andere teams, voor de Formule 1 en de FIA" om een ​​plaats in de koningsklasse te verdienen.

"We hebben nu een formele overeenkomst met motorleverancier Renault", bevestigde Andretti. "Er was veel speculatie van Toto Wolff, hij was bezorgd dat het mogelijk Ferrari zou zijn, want Ferrari zou dan meer stemmen hebben dan hij."

Enorme onderneming

Toch zijn ze er klaar voor, ook voor de langere termijn. "Er zijn hier veel stappen te nemen en ik begrijp dat het een enorme onderneming is. Ik ben er zelf al 67 jaar mee bezig, dus we weten wat er aan alle kanten van de Atlantische Oceaan gebeurt. En dit is een geweldige onderneming van Michaels kant. Dit laat zien dat hij heel, heel ambitieus is in de sport."

"We leven en ademen alleen autoracen en hij is nu op de leeftijd dat hij de stap moet wagen moet om het minstens 20, 25 jaar, een goede 25 jaar in een bedrijf te geven. En dat is het, dus we zijn allemaal binnen en we zijn klaar om te gaan", sluit hij af. 

Lees ook: FIA zet streep door race in Rusland

Lees ook: Porpoising achtervolgt F1 teams

Lees ook: Haas haalt Russische vlag en Uralkali-logo van livery

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden