FIA zet streep door race in Rusland

door Gijs Leuvenink
3639737

De Grand Prix van Rusland is van de kalender. Dat heeft de FIA vrijdag besloten. Het is de reactie van de FIA op de inval van Rusland in Oekraïne.

De FIA gaf eerder al aan dat er een statement te verwachten was en nu is het bevestigd dat de grand prix op het circuit van Sochi niet doorgaat. De ontwikkelingen in Oekraïne zijn de reden dat de FIA tot deze conclusie is gekomen.

Overleg

De FIA zegt in het statement dat zij streven naar het verenigen van mensen en landen. De aangestichte oorlog door de Russen past niet in dit gedachtegoed. De FIA reageert geschokt en hoopt op een vrede in Oekraïne. Na goed overleg met de teams, de FIA en de aandeelhouders in de Formule 1 is besloten dat het nu niet haalbaar is om een race in Rusland te houden.

 

Vervanging

Dat dit zou gebeuren ging al een aantal dagen rond in de paddock. Direct werd er gesproken over vervanging van de Russische race. De geluiden dat Istanbul Park de race gaat overnemen worden luider, mede doordat de Formule 1 zelf de ticketverkoop gisteravond tijdelijk aan had gezet voor de race in Turkije. Kaarten voor de Russische race waren al langer niet beschikbaar.

Lees ook: Ricciardo blij met testdagen

Lees ook: Vasseur: slecht 2021 moet leiden tot succesvol 2022

Lees ook: Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden