Vasseur: Slecht 2021 moet leiden tot succesvol 2022

Header liveblog 1 Bahrein

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur verwacht dat het slechte 2021 seizoen moet leiden naar een succesvol 2022. De renstal legde de focus eind 2020 al op 2022 en dat moet nu zich gaan uitbetalen, vertelde de Fransman aan Auto und Motorsport.

"Eigenlijk was in december 2020 al de keuze gemaakt dat we de 2021 auto zo min mogelijk gingen ontwikkelen", aldus Vasseur. "We wisten dat we daar een achterstand mee zouden oplopen. Het was frustrerend dat we sporadisch om de punten konden vechten, maar we wilden in 2022 echt weer mee gaan doen. De ontwikkelfocus lag dan ook al snel op komend seizoen. De nieuwe regels bieden ons kansen om echt mee te gaan doen om de prijzen."

Interne veranderingen

Dat Alfa Romeo komend seizoen erg belangrijk vindt, blijkt wel uit de vele veranderingen die het team doormaakte. Zo heeft de Zwitserse renstal bijna alles in eigen hand genomen in de ontwikkeling, de fabriek verbouwd en meer mensen aangenomen. "Wij moeten dit wel doen. De andere teams ontwikkelen zich razendsnel en als je verslapt, ben je de aansluiting helemaal kwijt. We moeten het stap voor stap doen om bij te blijven en op zoek naar de grenzen van de wagen. Die grens hebben we nog niet gevonden", vertelde de Franse teambaas.

Frederic-Vasseur-Turkije-2021

Goede eerste indruk

De Franse teambaas heeft hoge verwachtingen van de nieuwe bolide. "We hebben natuurlijk wat kinderziektes gehad sinds de shakedowns, maar over het algemeen ziet het er bijzonder goed uit. Ook op de simulatoren gaat het goed, nu moet het nog blijken of we dat kunnen vertalen op de baan. Of dat lukt, zien we tijdens de kwalificatie tijdens de eerste race in Bahrein." 

Nieuw coureursduo

Vasseur is eveneens erg te spreken over het nieuwe rijdersduo. Alfa rijdt komend jaar met de geroutineerde Valtteri Bottas en nieuwkomer Guangyu Zhou. "Het allerbelangrijkste voor ons, is dat we een ervaren coureur in het team hebben. Valtteri heeft zes jaar ervaring bij een absoluut topteam, dus die rol kan hij prima vervullen", vertelde Vasseur. "Guangyu is nieuw, maar kan de lessen van Bottas goed gebruiken in zijn ontwikkeling. Valtteri is open en wil ook graag Guangyu vooruit helpen. Ik verwacht een mooi seizoen voor ons."

Lees ook: Russell denkt dat Mercedes achterloopt

Lees ook: Haas haalt Russiche vlag en Uralkali-logo van livery

Lees ook: Verstappen vindt ontslag Masi oneerlijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden