Russell denkt dat Mercedes achterloopt

alonso sprint imola

George Russell heeft het gevoel dat Mercedes achterloopt op Ferrari en McLaren. Dat zegt hij na afloop van de tweede testdag in Barcelona. De eerste testdag zette Lando Norris met McLaren de snelste tijd op het circuit, de tweede testdag was dat Charles Leclerc met Ferrari. 

Russell was donderdag in de middag aan de beurt. Hij reed daarbij de zesde tijd, na 66 rondes gereden te hebben. De Brit vond vooral de snelheid van de andere teams verrassend hoog liggen. "Sommige teams zien er behoorlijk snel uit. Vooral een rood team en een oranje team lijken erg competitief," zegt hij volgens Autosport.com, waarmee Russell natuurlijk hint op Ferrari en McLaren. 

Dit is het tweede dagdeel dat Russell met de nieuwe auto op het circuit van Barcelona rijdt. De eerste testdag was hij in de ochtend aan de beurt, de tweede testdag was dat de middag. Met een tijd van 1:20.537 was de nieuwe Mercedes-coureur bijna een seconde langzamer dan Leclerc, die een tijd neerzette van 1:19.689. 

Concurrenten

Ferrari had donderdag beide coureurs in de auto zitten, verdeeld over de twee sessies, net zoals in de eerste testdag. McLaren heeft ervoor gekozen om Norris de eerste testdag volledig te laten rijden, waardoor Daniel Ricciardo vandaag de hele dag op het circuit te vinden was. 

McLaren-Barcelona-testdagen 2

Foto: McLaren Media Centre

Tests zeggen niet alles

Toch is Russell niet bezorgd om de resultaten van de eerste twee testdagen. "Het kampioenschap wordt niet gewonnen in Barcelona tijdens de wintertests", aldus de Brit. Hij kijkt uit naar de derde en laatste testdag in Barcelona en de testdagen in Bahrein, die 10 maart van start gaan. 

Lees ook: Verstappen vindt ontslag Masi oneerlijk

Lees ook: Tweede testdag Barcelona in tien foto's en video's

Lees ook: F1 aan Tafel over nieuwe bandenregels: Dit wordt interessant

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden