Verstappen vindt ontslag Masi oneerlijk

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen vindt het oneerlijk dat voormalig wedstrijdleider Michael Masi is ontslagen naar aanleiding van de slotwedstrijd van afgelopen seizoen. Hij gaat niet helemaal weg bij de FIA, maar krijgt een andere functie. Masi zal dus niet meer fungeren vanaf de positie waar we hem de afgelopen jaren zagen. 

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig seizoen, speelde Masi als wedstrijdleider een cruciale rol. Vijf ronden voor het eind van de race werd er een safety car op de baan gelaten, omdat de auto van Latifi in de muur stond. Masi maakte het besluit de race te eindigen zonder safety car, zodat er nog een ronde met vol gas gereden kon worden. Mede hierdoor is het kampioenschap de kant van Verstappen en Red Bull op gevallen. 

Voor de bus gegooid

Verstappen is niet terughoudend als hij vertelt wat hij vindt van het vertrek van Masi. Net zoals dat Verstappen een heel team achter zich heeft staan wanneer hij op de baan rijdt, heeft Masi dat ook. Hij vindt daarom dat Masi voor de bus is gegooid. Daarbij is Verstappen niet te spreken over het contact tussen teambazen en de wedstrijdleiding: "Op die manier is het onmogelijk om een besluit te nemen. Dat de Formule 1 heeft toegestaan dat teamleden tegen hem konden praten terwijl hij beslissingen moest nemen, is compleet verkeerd", vertelt hij aan Motorsport.com.

max-verstappen-2022

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Ervaring is belangrijk

"Iedereen heeft ervaring nodig. Als ik nu terugkijk op mijn eerste jaar in F1, was ik ook een complete rookie. Nu ben ik veel verder dan toen en hetzelfde was met Michael gebeurd. Om hem meteen maar te ontslaan, vind ik absoluut niet de juiste keuze", zo zegt de Nederlander. In plaats daarvan had hij het een goede oplossing gevonden dat Masi zou kunnen leren van zijn gemaakte beslissingen. 

Verstappen weet af te sluiten met een mooie boodschap voor Masi: "Ik wens hem in ieder geval het allerbeste voor zijn volgende uitdaging en hoop dat dat iets beters is dan wedstrijdleider in F1 zijn."

Lees ook: F1 aan Tafel over nieuwe bandenregels: Dit wordt interessant

Lees ook: Hamilton steunt beslissing om te stoppen met knielen

Lees ook: Vettel duidelijk: Ik race niet in Rusland

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden