Hamilton steunt beslissing om te stoppen met knielen

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Lewis Hamilton vindt het prima dat de Formule 1 stopt met het WeRaceAsOne-moment op de grid, waarbij sommige coureurs, onder wie Hamilton, knielden. "Het is nu tijd voor actie", vindt de Brit.

Sinds 2020 voert de Formule 1 actie voor meer gelijkheid en diversiteit in de wereld, onder het mom van WeRaceAsOne, maar na twee jaar stopt de Formule 1 daarmee, omdat het volgens Stefano Domenicali, de ceo van de sport, tijd is voor actie in plaats van alleen maar gebaren. Lewis Hamilton, een groot voorvechter van meer diversiteit in de Formule 1-paddock, steunt die beslissing.

"Wat hij allemaal zei, vind ik volkomen logisch. Het is tijd voor actie en dan kijk ik er ook naar uit wat er de komende tijd allemaal gaat gebeuren. Je kan wel de hele tijd ergens over praten, maar je moet uiteindelijk ook wat doen", vindt Hamilton.

Russell Hamilton 2022

Acties

Hamilton sluit echter niet uit dat hij in zijn eentje actie gaat voeren komend seizoen, wat volgens Domenicali is toegestaan. "We moeten zoiets altijd kunnen doen. We kunnen meer en vaker iets doen, alleen moet ik nog uitzoeken hoe ik dat ga doen", liet hij weten aan RaceFans.

Lees ook: Bottas: Kleine teams gaan grote kansen krijgen

Lees ook: Verstappen op weg naar nieuwe lucratieve deal bij Red Bull

Lees ook: Alfa Romeo op de baan met gecamoufleerde auto

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden