Bottas: Kleine teams gaan grote kansen krijgen

door Anouk Ros
alonso sprint imola

Valtteri Bottas verwacht dit seizoen meer kansen voor de kleinere teams. Voor de komende seizoenen heeft hij een contract bij Alfa Romeo, het team dat vorig jaar een-na-laatste werd in het constructeurskampioenschap. Het team wist alleen Haas achter zich te houden, dat met nul punten het seizoen eindigde. 

Bottas is erop gebrand komend seizoen constant in de punten te finishen. Hij denkt dat dat al een enorme prestatie zal zijn. Afgelopen jaar scoorde Alfa Romeo, met de rijders Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi, slechts 13 punten in 22 races. 

Realistisch doel

Toch denkt Bottas dat het een realistisch doel is om constant punten te behalen. Hij verwacht dat dit seizoen verrassend uit zal pakken voor de kleine teams. "Ik denk dat het allemaal wat dichter op elkaar zit. We gaan andere coureurs op het podium zien en ook de pikorde in de top-tien wordt anders. Kleine teams gaan grote kansen krijgen", vertelt Bottas aan Motorsport.com.

Deze opschudding van de top-tien zal vooral komen door de nieuwe reglementen die de teams aardig wat beperkingen opleggen, waaronder het budgetplafond. Vaak wordt er met het overige budget van de teams alles aan gedaan om de auto nog sneller te maken. De teams die dit budget beschikbaar hebben, hebben vaak al de snelste auto's op het circuit. Hierdoor wordt het gat tussen de topteams en de rest steeds groter. Dankzij het budgetplafond kunnen de teams met het meeste vermogen niet alles daarvan investeren in het optimaliseren van de auto, waardoor de verschillen tussen de auto's kleiner zou moeten worden. 

bottas

Foto: McLaren Media Centre

Wereldkampioen

Ook het doel om wereldkampioen te worden heeft de Finse rijder nog niet opgegeven, al ziet hij wel in dat dat doel bij zijn huidige team niet behaald zal worden. Daarom gaat hij eerst voor het behalen van punten, waar een podium misschien wel realistisch is. 

Lees ook: Alfa Romeo op baan met gecamoufleerde auto

Lees ook: Luister naar Snelle Sam - De Grand Prix, aflevering 10

Lees ook: Eerste testdag Barcelona in tien foto's

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden