Vettel duidelijk: Ik race niet in Rusland

alonso sprint imola

Sebastian Vettel neemt hoe dan ook niet deel aan de Grand Prix van Rusland. De Duitser vindt het fout om te racen in een land waar oorlog is.

Waar de Formule 1 in een verklaring liet weten nog geen keuze te hebben gemaakt met betrekking tot de Grand Prix van Rusland, was Sebastian Vettel duidelijk. In een persconferentie bij de testdagen in Barcelona liet hij weten niet te gaan racen in Sotsji. Vettel was geschokt toen hij het nieuws aanzette en betreurt de situatie. "Het is vreselijk om te zien wat daar gebeurt. Persoonlijk vind ik dat we daar niet heen moeten", aldus Vettel.

GPDA

Vettel is onderdeel van de coureursvakbond GPDA. Deze organisatie bestaat uit Formule 1-coureurs die een belangrijke stem hebben in de algehele organisatie van de Formule 1. Ze zijn nog niet samengekomen rondom de gebeurtenissen in Rusland maar voor Vettel maakt het niet uit. "Ik heb mijn keuze al gemaakt", vertelt hij. "Ik vind het fout om te racen in een land waar dit gebeurt. Ik ga dat ook niet doen."

Turkije als mogelijke vervanger

Hoewel de Grand Prix van Rusland pas eind september op de kalender staat, gaan de speculaties om een vervangende grand prix rond. Zo zou de meest voordehand liggende optie zijn om een grand prix te houden in Turkije. In 2020 en 2021 sprong het Istanbul City Circuit ook al in gedurende de coronapandemie. 

Lees ook: Hamilton: Ferrari kan maanden voor liggen op ons

Lees ook: Verstappen op weg naar nieuwe lucratieve deal bij Red Bull

Lees ook: Norris niet blij met P1: Was liever laatste

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden