Hamilton: Ferrari kan maanden voor liggen op ons

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Lewis Hamilton houdt er rekening mee dat Ferrari een grote voorsprong kan hebben in de eerste maanden van het seizoen aangezien de Scuderia volgens hem eerder is begonnen aan het 2022-project.

Waar Mercedes en Red Bull een groep mensen liet doorwerken aan de ontwikkeling van de 2021-auto, introduceerde Ferrari tijdens het seizoen geen enkele aerodynamische update. De focus lag vanaf het begin van het jaar op 2022 en niet op 2021. Het Italiaanse team kwam enkel met een motorupdate bij de Grand Prix van Rusland in Sotsji, die ervoor zorgde dat Ferrari vrij eenvoudig derde werd in het constructeurskampioenschap ten koste van McLaren. 

Voorsprong

De beslissing om al heel vroeg de focus op 2022 te leggen, kan volgens Lewis Hamilton goed uitpakken. "Ze hebben niet heel veel gedaan aan de 2021-auto en gooiden alles op dit nieuwe project. Maar betekent dat dat zij of een ander team maanden voor liggen op ons? Daar gaan we achter komen", liet Hamilton weten aan onder andere Racefans.

Carlos Sainz in actie

Nieuwe auto's

Lewis Hamilton liep op woensdagochtend een rondje door de pitstraat om te kijken hoe de nieuwe auto's eruit zien en was duidelijk onder de indruk. "Dit is denk ik echt één van de interessantste jaren ooit die ons te wachten staat. Het is dan heel leuk om te zien waar iedereen mee komt", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Lees ook: Verstappen op weg naar nieuwe lucratieve deal bij Red Bull

Lees ook: Bottas: Kleine teams gaan grote kansen krijgen

Lees ook: Hamilton hoopt op publicatie onderzoeksrapport Abu Dhabi

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden