Lewis Hamilton hoopt op publicatie onderzoeksrapport Abu Dhabi

door Jay Hartman
3639737

Lewis Hamilton hoopt dat de FIA het onderzoeksrapport van de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi voor iedereen openbaar maakt. Zo krijgen Formule 1-fans een goed overzicht over wat er precies is gebeurd en hoe de race is besloten.

De saga van de seizoensfinale in Abu Dhabi is nog steeds niet afgelopen. Het onderzoek die de FIA heeft ingesteld naar de beslissingen tijdens de laatste paar rondes in de race moet voor het begin van het nieuwe seizoen in Bahrein afgerond zijn. De FIA zei destijds dat er een misverstand ontstond over de regels tussen de fans en de media. Toch heeft de organisatie aanpassingen gedaan aan de manier waarop de races voortaan bestuurd worden. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Transparantie

Michael Masi moet zijn spullen pakken en in zijn plaats komen Eduardo Freitas en Niels Wittich. Ook komt er een virtuele assistent voor de wedstrijdleiders om te gebruiken tijdens het maken van beslissingen. De veranderingen zijn grotendeels positief ontvangen, maar toch zijn er nog steeds grote vragen over de controversie in Abu Dhabi. Hamilton hoopt daarom dat de FIA transparantie levert aan de fans en de teams. Dat heeft de organisatie overigens wel belooft. 

Hamilton is vrij kritisch geweest na afloop van de race op het handelen van de FIA. Ook gaf de Brit toe dat hij het vertrouwen in de organisatie verloor na de controversie. Hij wilt daarom de zekerheid dat iedereen binnen de sport precies begrijpt wat er verkeerd is gegaan om zo eraan te werken zodat het de sport daarvoor bevordert. Het rapport zou mogelijk openbaar gemaakt worden nadat het is goedgekeurd door de World Motor Sport Council in hun volgende vergadering dat plaatsvindt voor de race in Bahrein.

Lees ook: Ralf Schumacher: Russell kan Hamilton verslaan

Lees ook: Bottas: Russell moet niet overtuigd zijn dat hij Hamilton verslaat

Lees ook: Hamilton: Totaal niet boos op Verstappen of Red Bull

 

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden