Hamilton: Totaal niet boos op Verstappen of Red Bull

alonso sprint imola

Lewis Hamilton koestert geen wrok richting het team van Red Bull of Max Verstappen, nadat niet hij maar de Nederlander wereldkampioen werd in Abu Dhabi. Dat vertelt de Brit tijdens de persconferentie na de onthulling van de nieuwe Mercedes, de W13. 

Hamilton feliciteerde de wereldkampioen na afloop van de race, al weet de Mercedes-coureur niet meer wat hij precies zei tegen de Nederlander, en even later kwam ook de vader van Lewis Hamilton, Anthony Hamilton, nog even langs om Jos en Max Verstappen te feliciteren. Ondanks dat de spanningen tussen Verstappen en Hamilton behoorlijk hoog opliepen in 2021, benadrukt Hamilton dat hij niets tegen de Red Bull-coureur heeft.

"Absoluut niet. Hij deed alles wat hij kon in Abu Dhabi. Hij is echt een geweldige tegenstander. We worden allebei beter hiervan. Ik heb dus echt geen problemen met hem, ben sowieso niet iemand die heel lang in het verleden blijft hangen", vertelde de Brit.

Lewis Hamilton / Mercedes / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT images)

Vastberaden

De zevenvoudig wereldkampioen hoopt dat hij dit jaar het record van Michael Schumacher kan verbreken door voor de achtste keer kampioen te worden. Met het vertrouwen zit het in ieder geval wel goed. "Als je denkt dat ik vorig jaar op mijn best was, zit je fout. Wacht dit jaar maar af", liet hij weten aan onder andere Grand Prix Radio.

Lees ook: Hamilton dacht niet na over pensioen

Lees ook: Wolff twijfelde niet over toekomst Hamilton

Lees ook: Toto Wolff: Abu Dhabi was geen gemanipuleerde race

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden