Toto Wolff: Abu Dhabi was geen gemanipuleerde race

door Patrick Wuite
3639737

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff was de Grand Prix van Abu Dhabi geen gemanipuleerde wedstrijdAlles wat daar in de laatste rondes van de race gebeurde was puur toeval, stelt hij. 

Tot ongenoegen van Mercedes mochten de gelapte auto's tussen Verstappen en Hamilton zich in de voorlaatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi unlappen en ging de Safety Car gelijk naar binnen. Toto Wolff was het duidelijk niet eens met die beslissing en liet dat ook luid en duidelijk weten aan Michael Masi. In de laatste ronde gebeurde hetgeen waar Mercedes voor vreesde: Verstappen haalde Hamilton in en werd wereldkampioen. Hamilton sprak na afloop, toen hij nog vol met emoties zat, over een gemanipuleerde wedstrijd, maar Toto Wolff ontkent dat. 

"Het was ongehoord", liet de Oostenrijker onder andere aan Grand Prix Radio weten. "Iedereen was in shock. Met nog drie rondes te gaan mochten de gelapte auto's zich nog niet unlappen en vier minuten later werden binnen een halve minuut twee beslissingen genomen. Maar het was geen fix", benadrukt de teambaas van Mercedes. "Het was puur toeval", stelt hij.

Toto Wolff
Foto: Mercedes / LAT Images

Masi

Mercedes ging na de race gelijk in beroep tegen de wedstrijd, maar een paar dagen later werd dat beroep ingetrokken. De FIA stelde namelijk zelf een onderzoek in naar de gebeurtenissen, met als gevolg dat Masi zijn baan als wedstrijdleider is kwijtgeraakt. Wolff ontkent dat Mercedes het beroep heeft ingetrokken omdat ze wisten dat Masi zijn baas zou kwijtraken. "Dat is echt niet waar", beweert de Mercedes-topman. 

Lees ook: Zilver is terug: Mercedes toont W13 van Hamilton en Russell

Lees ook: Michael Masi niet langer wedstrijdleider

Lees ook: Sullivan: Oneerlijk om alleen naar Masi te wijzen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden