Michael Masi niet langer wedstrijdleider

door Jay Hartman
3639737

Michael Masi keert niet terug als wedstrijdleider in de Formule 1. Dat heeft de FIA besloten. In de video van de FIA legt algemeen directeur Mohammed Ben Sulayem de veranderingen die komend raceseizoen plaatsvinden uit. 

Voorop staat dat Masi niet meer zijn rol als wedstrijdleider zal vervullen. Eduardo Freitas en Niels Wittich zullen deze rol samen afwisselend vervullen. Herbie Blash is aangesteld als senior adviseur en ondersteunt de twee wedstrijdleiders in beslissingen. Masi wordt wel een andere rol binnen de FIA aangeboden. 

Verdere beslissingen

Ook een virtuele 'race control' wordt ingesteld om de wedstrijdleiders te helpen. Wat nu officieel is vastgesteld is het verwijderen van directe communicatie van de teams naar de wedstrijdleiders. Dit is al eerder bekend gemaakt, maar staat nu vast. In plaats daarvan mogen teams alleen vragen stellen mits ze zich niet opdringerig gedragen.

Daarnaast worden de regels van de coureurs die zichzelf mogen unlappen herzien door adviseurs. Deze herzieningen worden daarna voorgelegd aan de F1 commissie aan het begin van het seizoen. Dit is iets waar vooral Sebastian Vettel zich over heeft uitgesproken. De organisatie van de FIA en de Formule 1 zijn dus flink onder handen genomen om de regelgeving en besluitvorming van de sport en de grands prix te bevorderen. 

Lees ook: Ferrari presenteert agressieve rood-zwarte F1-75

Lees ook: 108,7 miljoen kijkers voor Abu Dhabi's controversiële F1-finale

Lees ook: Voormalig Formule 1-coureur Charles Pic neemt Formule 2-team DAMS over

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden