Ferrari presenteert agressieve rood-zwarte F1-75

Header liveblog 1 Bahrein

Het team van Ferrari heeft de nieuwe auto, de F1-75, waarmee het team een einde wil maken aan de titeldroogte die nu al 15 jaar duurt, voor het seizoen 2022 in een videopresentatie onthuld.

Geen enkel team in het veld snakte zo erg naar de nieuwe reglementen als Ferrari. Ondanks dat 2021 al een beter jaar was voor Ferrari na een desastreus 2020, toen het befaamde team het slechtste jaar beleefde in 40 jaar, kan Ferrari niet genoegen nemen met the best of the rest-positie. Ferrari richtte alle pijlen op 2022 en besloot de SF21, goed voor twee pole positions en vijf podiumplaatsen, niet door te ontwikkelen, op een significante motorupdate in Rusland na. Dit jaar moet er gepresteerd worden want anders gaan er mogelijk koppen rollen in Maranello.

Competetieve auto

Ferrari trekt dan ook alles uit de kast om met een competitieve auto aan de start te verschijnen. Daarvoor is zelfs de 78-jarige Zuid-Afrikaan Rory Byrne, die alle  kampioenschapsauto's van Michael Schumacher ontwierp, opgetrommeld. Hij heeft namelijk ervaring met het grondeffect, wat dit jaar weer terugkeert in de Formule 1. Met een hagelnieuwe motor, die het gat naar Mercedes en Honda volledig moet dichten, en een agressieve aanpak hoopt de Scuderia dat er dit jaar een opvolger komt van Kimi Räikkönen, de laatste coureur die in Ferrari kampioen werd.

Ferrari - F1-75 1

Livery

Wat gelijk opvalt aan de Ferrari is dat het groene Mission Winnow-logo, reclame van Philip Morris International, is verdwenen. Het contract met de sigarettenboer liep in 2021 af en is niet verlengd. Santander, Velas Network en Snapdragon zijn daarvoor in de plaats gekomen. De nieuwe kleurstelling lijkt daarmee ook behoorlijk op de F1-90, de bolide uit 1990, toen Ferrari ook een overwegend rode auto had met een zwarte achtervleugel. 

Lees ook: Baas Nürburgring: Terugkeer Formule 1 naar Duitsland ver weg

Lees ook: Albon en Latifi klagen over zicht FW44 door nieuwe banden

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen