Albon en Latifi klagen over zicht FW44 door nieuwe banden

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

De beide Williams-coureurs hebben ontdekt dat het zicht in de nieuwe auto voor komend seizoen veel minder is dan de auto van vorig jaar. Dit hebben ze ervaren tijdens een shakedown met de FW44 die dinsdag is onthuld. Nicholas Latifi en Alexander Albon voorzien daardoor problemen op sommige circuits. 

"Het zicht is nu zeker slechter in sommige bochten", zo omschrijft Latifi zijn eerste ervaring. "Het hangt er van af wat voor bocht je moet maken, hoeveel je instuurt en waar je kijkt. Je zult eraan moeten wennen. Maar er zijn zeker momenten waarop je het gewoon niet zo goed ziet als je het vergelijkt met 2021. Het voelt ook heel anders dan vorig jaar. Je voelt dat de auto zwaarder is. Verder zat ik niet eens in de buurt van de limiet. We proberen er gewoon voor te zorgen dat alles werkt, dat je lekker in de auto zit. Ik hecht niet te veel waarde aan wat ik vandaag voelde", zo besluit de Canadees, die op regenbanden de shakedown moest rijden.

Latifi en Albon driver announcement 2021

'Ver de bocht inkijken'

Ook Albon zegt minder zicht te hebben gehad tijdens de shakedown. "Op een circuit dat zo open is als Silverstone is het oké. Maar we zullen waarschijnlijk grotere problemen hebben op stratencircuits zoals Monaco, Bakoe en Djedda." De Thais-Britse coureur geeft daar nog een toelichting over: "Als je de bocht neemt, blokkeren de wielen en de kappen een groot deel van je gezichtsveld. Je moet dus verder de bocht inkijken, maar op een stratencircuit kijk je daar alleen tegen een muur aan."

Ook in gevechten met andere coureurs zal er het nodige moeten worden aangepast. "Het wordt alleen moeilijker om te zien waar je bent, waar de voorvleugel zit en waar de banden zijn", zo sluit Albon af. 

Lees ook: Roestige Albon denkt dat nieuwe auto's hem helpen

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen