Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Alexander Albon

10-saturday-monza

Het team van Williams heeft de FW44, het nieuwe strijdwapen van Nicholas Latifi en nieuwkomer Alexander Albon gepresenteerd. Wat opvalt is de nieuwe sponsor Duracell en dat het nieuwe design voorzien is van een donkerblauwe livery met lichtblauwe en rode accenten.

Nadat Williams drie keer op rij laatste was geworden in het constructeurskampioenschap, kon het ooit zo succesvolle team in 2021 de rode lantaarn eindelijk afstaan aan een ander team en wel aan Haas. Williams had niet langer meer de traagste auto van het veld en had de aansluiting gevonden met de middenmoot. Het duurde even voordat dat punten opleverde, maar toen het zo ver was ging het ook gelijk hard. Een zevende en achtste plaats in Hongarije, gevolgd door een tweede en een negende plaats in Belgie, waar halve punten werden uitgedeeld omdat er niet geracet werd. Dat resulteerde in een achtste plek in het constructeurskampioenschap, voor Alfa Romeo en Haas.

Williams 2022 : 2

Dit jaar moet Williams het wel zonder sterkhouder George Russell doen. De Brit, die in 2019 zijn debuut maakte bij het team uit Grove, heeft de langverwachte overstap gemaakt naar Mercedes, waar hij de teamgenoot wordt van Lewis Hamilton. Mr Saturday deed zijn naam eer aan in 2021 door meerdere Q3-optredens, waaronder een tweede plaats in de verregende kwalificatie in België. Dat was genoeg voor Mercedes-teambaas Toto Wolff om de komst van Russell wereldkundig te maken. 

Albon

Alexander Albon, die vorig jaar nog een cruciale rol speelde in het kampioenschap van Max Verstappen als simulatorcoureur, is de vervanger van George Russell en daarmee maakt hij zijn rentree in de koningsklasse. Nicholas Latifi's contract werd met één jaar verlengd en dus begint de Canadees aan zijn derde seizoen in de Formule 1. 

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

Lees ook: McLaren: Norris niet eerste coureur door nieuw contract

Lees ook: Albon kartte met Button ter voorbereiding op F1-seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden